Saturday, June 20, 2009

فوري/بيانيه شماره 5ميرحسين موسوي خطاب به مردم شريف ايران:نگذارید دروغگويان و متقلبان پرچم دفاع از نظام اسلامی را از شما بربايند

فوري/بيانيه شماره 5ميرحسين موسوي خطاب به مردم شريف ايران:نگذارید دروغگويان و متقلبان پرچم دفاع از نظام اسلامی را از شما بربايند

۳۰ خرداد ۱۳۸۸ ساعت ۲۱:۲۰

بسم الله الرحمن الرحیم
ان الله يامركم ان تؤدوا الامانات الي اهلها و اذا حكمتم بين الناس ان تحكموا بالعدل
مردم شريف و هوشمند ايران
این روزها و شب‌ها نقطه عطفی در تاریخ ملت ما در حال شکل گرفتن است. مردم از یکدیگر و درمیان جمعشان از اینجانب سوال می‌کنند که چه باید کرد و به چه سو باید رفت. بر عهده خویشتن می‌بینم که آنچه را باور دارم با شما در میان بگذارم، با شما بگویم و از شما بیاموزم، باشد كه رسالت تاریخی‌مان را از یاد نبریم و شانه از بار مسئولیتی که سرنوشت نسل‌ها و عصرها بر دوش ما گذاشته است خالی نکنیم.
سی سال پیش از این در کشورما انقلابی به نام اسلام به پیروزی رسید؛ انقلابی براي آزادی، انقلابی براي احياي کرامت انسان‌ها، انقلابی براي راستی و درستي. در اين مدت و به خصوص در زمان حیات امام روشن ضمير ما سرمایه‌های عظیمی از جان و مال و آبرو در پای تحکیم این بنای مبارک گذارده شد و دست‌آوردهای ارزشمندي حاصل آمد. نورانیتی که تا پیش از آن تجربه نکرده بودیم جامعه ما را فراگرفت و مردم ما به حیاتی نو رسيدند که به‌رغم سخت‌ترین شداید برایشان شیرین بود. آنچه مردم به دست آورده بودند کرامت و آزادی و طليعه‌هايي از حیات طیبه بود. اطمينان دارم کسانی که آن روزها را ديده‌اند به چيزي كمتر از آن راضي نمي‌شوند.
آیا ما مردم شایستگی‌هایی را از دست داده بودیم که دیگر آن فضای روح انگیز را تجربه نمی‌كردیم؟ من آمده بودم بگویم چنین نیست؛ هنوز دیر نیست و هنوز راهمان تا آن فضای نورانی دور نیست. آمده بودم تا نشان دهم می‌توان معنوی زندگی کرد و در عین حال در امروز زیست. آمده بودم تا هشدارهای اماممان را درباره تحجر بازگو کنم. آمده بودم تا بگویم گریز از قانون به استبداد می‌انجامد؛ تا به ياد آورم كه اعتنا به کرامت انسان‌ها پايه‌هاي نظام را تضعيف نمي‌كند، بلكه استحكام مي‌بخشد. آمده بودم تا بگویم مردم از خدمتگزارانشان راستی و درستي می‌خواهند و بسیاری از گرفتاري‌هاي ما از دروغ برخاسته است. آمده بودم تا بگویم عقب‌ماندگي، فقر، فساد و بي‌عدالتي سرنوشت ما نیست. آمده بودم تا بار ديگر به انقلاب اسلامی آن گونه که بود و جمهوری اسلامی آن گونه که باید باشد، دعوت كنم.
من در این دعوت بلیغ نبودم، ولی پیام اصیل انقلاب حتی از بیان نارسای من آنچنان دلنشین بود که نسل جوان را، نسلی که آن روزگاران را ندیده بود و میان خود و این میراث بزرگ احساس فاصله می‌کرد، به هیجان آورد و صحنه‌هایی را که تنها در ایام نهضت و دفاع مقدس دیده بودیم بازسازی کرد. حرکت خودجوش مردم رنگ سبز را به عنوان نماد خویش برگزيد. اینجانب اعتراف می‌کنم که در این امر پیرو آنان بودم. و نسلی که به دوری از مبانی دینی متهم می‌شد در شعارهای خود به تکبیر رسید و به «نصر من الله و فتح قريب» و «یاحسین» و نام خمینی تکیه کرد تا ثابت کند این شجره طیبه هرگاه که به بار می‌نشيند میوه‌هایش شبیه به هم است. این شعارها را کسی جز آموزگار فطرت به آنان نیاموخته بود. چقدر بی‌انصافند کسانی که منافع كوچكشان آنها را وا می دارد تا این معجزه انقلاب اسلامی را ‌ساخته و پرداخته بيگانگان و «انقلاب مخملين» بنامند.
اما آن چنان که می‌دانید همگی ما در راه این تجديد حيات ملي و تحقق آرمان‌هایی که در دل و جان پیر و جوان ما ریشه دارند با دروغ وتقلب روبرو شدیم و آن چيزي كه از عواقب قانون‌گريزي پيش‌بيني كرده بوديم به صريح‌ترين شكل ممكن و در نزديك‌ترين زمان تحقق يافت.
استقبال عظيم از انتخابات اخير در درجه نخست مرهون تلاش‌هايي بود كه براي ايجاد اميد و اعتماد در مردم صورت گرفت تا براي بحران‌هاي مديريتي موجود و نارضايتي‌هاي گسترده‌اجتماعي، كه انباشت‌شان مي‌تواند كيان انقلاب و نظام را نشانه برود، پاسخي شايسته فراهم شود. اگر اين حسن‌ظن و اعتماد مردم از طريق صيانت از آراي آنها پاسخ داده نشود و يا آنها نتوانند براي دفاع از حقوقشان به نحوي مدني و آرام واكنش نشان دهند مسيرهاي خطرناكي در پيش خواهد بود كه مسئوليت قرار گرفتن در آنها بر عهده كساني است كه رفتارهاي مسالمت‌آميز را تحمل نمي‌كنند.
اگر حجم عظيم تقلب و جابه‌جايي آرا، كه آتش به خرمن اعتماد مردم زده است، خود دليل و شاهد فقدان تقلب معرفي شود، جمهوريت نظام به مسلخ كشيده خواهد شد و عملا ايده ناسازگاري اسلام و جمهوريت به اثبات مي‌رسد. اين سرنوشت دو گروه را خوشحال خواهد كرد؛ يك دسته آنان كه از ابتداي انقلاب در مقابل امام صف‌آرايي كردند و حكومت اسلامي را همان استبداد صالحان ‌دانستند و به گمان باطل خود مي‌خواهند مردم را به زور به بهشت ببرند و دسته ديگر كه با ادعاي دفاع از حقوق مردم اساسا ديانت و اسلام را مانع تحقق جمهوريت مي‌دانند. هنر شگرف امام باطل كردن سحر اين دوگانه‌‌انگاري‌ها بود. من آمده بودم تا با تكيه بر راه امام تلاش ساحراني را كه دوباره جان گرفته‌اند خنثي كنم.
اكنون مقامات كشور با صحه گذاشتن بر آنچه در انتخابات گذشت مسئوليت آن را پذيرفته‌اند و برای نتایج هرگونه تحقیق و رسیدگی بعدی حد تعیین کرده‌اند، به صورتی که اين رسيدگي‌ها موجب ابطال انتخابات نشود و نتایج آن را تغییر ندهد، حتی اگر در بيش از 170 حوزه انتخاباتي تعداد آراي به صندوق ريخته شده بيشتر از تعداد واجدين شرايط باشد.
از ما خواسته مي‌شود كه در اين شرايط شكايت خود را از طريق شوراي نگهبان پيگيري كنيم، حال آن كه اين شورا در عملكرد خود چه قبل، چه حين و چه بعد از انتخابات عدم بي‌طرفي خود را به اثبات رسانده است و نخستين اصل در هر داوري رعايت بي‌طرفي است.
اينجانب همچنان قويا اعتقاد دارم درخواست ابطال انتخابات و تجديد آن حقي مسلم است كه بايد به صورتي بي‌طرفانه از طريق يك هيئت مورد اعتماد ملي مورد بررسي قرار گيرد، نه آن كه پيشاپيش امكان ثمربخش بودن آن منتفي اعلام شود، يا با طرح احتمال خونريزي، مردم از هرگونه راهپيمايي و تظاهرات بازداشته ‌شوند، يا شوراي امنيت كشور به جاي پاسخگويي به سوالات مشروع در خصوص نقش لباس‌شخصي‌ها در حمله به افراد و اموال عمومي و ايجاد التهاب در حركت‌هاي مردمي به فرافكني بپردازد و مسئوليت فجايع به وجود آمده را بر عهده ديگران بگذارد.
اينجانب چون به صحنه می‌نگرم آن را پرداخته شده برای اهدافی فراتر از تحمیل یک دولت ناخواسته به ملت، که تحمیل نوع جدیدی از زندگی سیاسی بر کشور می‌بینم. من به عنوان يك همراه که زیبایی‌های موج سبز حضور شما را ديده است هرگز به خود اجازه نخواهم داد بر اثر عمل من جان کسی درمعرض خطر قرار گيرد. در عین حال بر اعتقاد راسخ خويش مبنی بر باطل بودن انتخاباتی که گذشت و استيفاي حقوق مردم پای می فشارم و عليرغم توانايي‌هاي اندكي كه در اختيار دارم براين باورم كه انگيزه و خلاقيت شما مردم همچنان مي‌تواند حقوق مشروع تان را در چهره‌هاي مدني جديد مورد پيگيري قرار دهد و محقق كند. مطمئن باشيد كه اينجانب همواره در كنار شما خواهم ماند. آنچه اين برادر شما در در يافتن اين راه‌حل‌هاي جديد، خصوصا به جوانان عزیز توصيه مي كند اين است که نگذارید دروغگويان و متقلبان پرچم دفاع از نظام اسلامی را از شما بربايند و نا اهلان و نامحرمان، میراث گرانقدر انقلاب اسلامی را که اندوخته از خون پدارن راستگویتان است از شما مصادره کنند. با توكل به خداوند و اميد به آينده و تكيه بر توانمندي‌هايتان حركات اجتماعي خود را پس از اين نيز براساس آزادي‌هاي مصرح در قانون اساسي و اصل امتناع از خشونت پيگيري كنيد. ما در اين راه با بسيجي روبرو نيستيم؛ بسيجي برادر ماست. ما در اين راه با سپاهي روبرو نيستيم؛ سپاهي حافظ انقلاب و نظام ماست. ما با ارتش روبرو نيستيم؛ ارتش حافظ مرزهاي ماست. ما با نظام مقدس خود و ساختارهاي قانوني آن روبرو نيستيم. اين ساختار حافظ استقلال ، آزادي و جمهوري اسلامي ماست. ما با كجروي ها و دروغ گويي ها روبرو هستيم و در پي اصلاح آنيم؛ ا صلاحي با برگشت به اصول ناب انقلاب اسلامي .
ما به دست اندركاران توصيه مي كنيم براي برقراري آرامش در خيابان ها مطابق اصل 27 قانون اساسي امكان تجمع هاي مسالمت آميز را نه تنها فراهم كنند، بلكه چنين گردهم آيي هايي را تشويق كنند وصدا و سيما را از قيد بدگويي ها و يك طرفه عمل كردن ها رها سازند. بگذارند صداها قبل از آن كه به فرياد تبديل شود به صورت استدلال و مجادله احسن در اين رسانه جاري، تصحيح و تعديل گردد. بگذارند جرايد نقد كنند، خبرها را آنچنان كه هست بنويسند و در يك كلام فضايي آزاد براي مردم جهت ابراز موافقت ها و مخالفت هاي خود آماده سازند. بگذاريم آنهايي كه علاقه دارند تكبير بگويند و آن را مخالفت با خود تلقي نكينم. كاملا مشخص است كه در اين صورت احتياجي به حضور نيروهاي نظامي و انتظامي در خيابان ها نخواهد بود و با صحنه هايي كه ديدن آنها و شنيدن خبر آنها دل هر علاقمند به انقلاب و كشور را به درد مي آورد، روبرو نخواهيم بود.

برادر و همراه شما - میرحسین موسوی

انفجار بمب در آرامگاه آیت الله خمینی

احد مرکزی خبر از انفجار یک بمب در آرامگاه آیت‌الله خمینی خبر داده‌است. این انفجار در کفشداری صحن شمالی آرامگاه رخ داده‌است.

بنا به گزارش‌ها فرد بمب گزار پس از شناسایی از سوی ماموران امنیتی، مواد انفجاری همراه خود را کرده است. در جریان این انفجار دو نفر زخمی شده‌اند.

این در حالی است که در حال حاضر حامیان میرحسین موسوی و مهدی کروبی در اعتراض به نتایج انتخابات، به خیابانهای تهران آمده‌اند.‎

گزارش‌های امروز رسیده به زمانه، از حضور نیروهای انتظامی در خیابان‌های تهران به‌ویژه در میادین انقلاب، آزادی، و خیابان‌های بهارستان و وصال شیرازی حکایت دارد. تمرکز یگان‌های ویژه که لباس‌های سیاه بر تن دارند و سپر حمل می‌کنند نیز بیشتر در میدان انقلاب گزارش شده‌است.

شبکه خبری الجزیره نیز از استفاده گاز اشک‌آور و ماشین‌های آب‌پاش توسط نیروهای دولتی برای متفرق کردن مردم گزارش می‌دهد.

بنا بر این گزارش‌های دریافتی زمانه شبکه تلفن همراه نیز در حوالی میدان انقلاب از کار افتاده‌است و راه‌های منتهی به این میدان نیز در نقاطی مسدود هستند. به گفته شاهدان عینی نیروهای ویژه سعی در دور کردن معترضان از میدان انقلاب را دارند و گروهی از معترضان در حال حرکت در خیابان‌های پیرامون این میدان هستند.

شمار زیادی از معترضان نیز هنوز در پیاده‌روهای میدان انقلاب به‌سر می‌برند.

by Radio Zamaneh

حضور موسوی در میان سرکوب شدید معترضان

بنا بر گزارش‌های رسیده به زمانه، میرحسین موسوی دقایقی قبل در خیابان انقلاب تهران در ابتدای خیابان جیحون، حاضر شد. وی هم‌اینک در حال سخنرانی برای مردم است.

آقای موسوی اعلام کرده که «من غسل شهادت کرده ام» و بعد از گفتن انا لله و انا علیه راجعون، گفت: «دولت کودتا ننگ به نیرنگ تو.»

در همین حال بنا بر گزارش‌ها، مردم در خیابان انقلاب و خیابان آزادی شعار می دهند: «گفته بودیم اگه تقلب بشه ایران قیامت می‌شه.»

گزارش‌های امروز رسیده به زمانه، حاکی است نیروهای انتظامی امروز به همراه افراد باتوم‌به‌دست با لباس شخصی و کلاه ایمنی در میدان انقلاب تهران و خیابان‌های پیرامونی به ضرب و شتم معترضان، پرتاب گاز اشک‌آور، پاشیدن اسپری فلفل به صورت معترضان و ضربه به معترضان با ماشین‌های آب‌پاش مبادرت کرده‌اند.

خیابان‌های اسکندری، اوستا و زارع، از مراکز اوج درگیری گزارش شده به طوری که به گفته شاهدان عینی ساکنان از نگاه کردن به بیرون از پنجره‌ها هراس دارند زیرا افراد لباس شخصی با کلاه کاسکت و سپر و باتوم به سوی پنجره منازل تیراندازی یا سنگ‌اندازی می‌کنند.

گزارش‌های رسیده به زمانه حاکی از ضرب و شتم شدید شمار فراوانی از تظاهرکنندگان توسط گارد ضد شورش و نیروهای بسیج طی ساعات گذشته است.

یکی از شاهدان عینی در مورد وضعیت راهپیمایی امروز تا ساعت هشت شب به وقت ایران به زمانه گفت: «ما به دلیل پرتاب گاز اشک‌آور در حال دور شدن از میدان انقلاب هستیم و نیروی انتظامی در حال ضرب و شتم مرد، زن، جوان و پیر هستند. از میدان ونک که به سمت انقلاب می‌آمدیم در راه انواع نیروها با لباس‌های مختلف را دیدیدم که با موتور و وانت مردم را به شدت می زدند تا نتوانند به میدان انقلاب برسند.»

به گفته شاهدان عینی دیگر که ساعت ۹ شب با زمانه تماس گرفته‌است، این نیروها در این ساعت با مسدود کردن خیابان‌های اطراف راه گریز معترضان را از صحنه بسته‌اند. در یورشی که در مقابل دانشکده دامپزشکی روی داد نیروهای ضد شورش باعث به زمین خوردن شمار فراوانی از معترضان شدند که گریز دوباره و سریع از صحنه باعث به جا ماندن بسیاری از کفش‌ها بر کف خیابان‌ها شده‌است.


گاز اشک‌آور،‌تهران، امروز

خیابان‌های انقلاب، آزادی، کارگر، ‌امیرآباد و خیابان‌های بهارستان و وصال شیرازی از مراکز درگیری و تنش بوده‌است. تمرکز یگان‌های ویژه که لباس‌های سیاه بر تن دارند و سپر حمل می‌کنند نیز بیشتر در میدان انقلاب گزارش شده‌است.

بنا بر این گزارش‌های دریافتی زمانه شبکه تلفن همراه نیز در حوالی میدان انقلاب از کار افتاده‌است و راه‌های منتهی به این میدان نیز در نقاطی مسدود هستند. به گفته شاهدان عینی نیروهای ویژه سعی در دور کردن معترضان از میدان انقلاب را دارند و گروهی از معترضان در حال حرکت در خیابان‌های پیرامون این میدان هستند.
شمار زیادی از معترضان نیز هنوز در پیاده‌روهای میدان انقلاب به‌سر می‌برند.

فراخوان ستاد مهدی کروبی برای راهپیمایی امروز، شنبه، طی روز شنبه هم‌چنان به قوت خود باقی بود.

این در حالی است که آیت‌الله خامنه‌ای، روز گذشته در خطبه نماز جمعه نسبت به ادامه راهپیمایی‌ها هشدار داد.

این هشدار در حالی صادر شده‌است که قانون اساسی جمهوری اسلامی،‌ حق تجمع مسالمت‌آمیز را برای شهروندان قائل شده‌است.


حضور نیروهای ویژه امروز (شنبه) در تهران

به گزارش خبرگزاری ایسنا، روابط عمومی وزارت کشور امروز اعلام کرده‌است که: «هیچ‌گونه مجوزی برای هیچ‌گونه تجمع و راهپیمایی صادر نشده‌است.»

دویچه‌وله، صدای آلمان از قول ستاد مهدی کروبی گفت که آقایان «موسوی، کروبی و خاتمی در راهپیمایی، شنبه ۳۰ خرداد شرکت خواهند کرد.»

به گفته این منابع در اطلاعیه‌ای از ستاد مهدی کروبی «آمده‌است»: «از کلیه حامیان اصلاحات و تغییر درخواست می‌شود که حضوری کوبنده داشته باشند تا فریادشان اعتراضی باشد به تقلب و دروغ و پشتیبانی از آن در بالاترین سطح نظام. باشد که سیل جمعیت لرزه بر اندام هر مسئولی بیاندازد که رأی مردم را به پشیزی نمی‌انگارد».


نیروهای لباس‌شخصی با باتوم، امروز (شنبه) در مرکز تهران

ستاد انتخابات مهدی کروبی، از نامزدهای معترض ریاست‌جمهوری ایران، در ساعات پایانی پنج‌شنبه‌شب در اطلاعیه‌ای برنامه تجمع اعتراض‌آمیز روز جمعه هواداران خود را از جمعه به شنبه ساعت ١٦ در میدان انقلاب تهران موکول کرد.

هدف از این راهپیمایی که قرار است از ساعت ۱۶ تا ۱۹ بعدازظهر از انقلاب به سوی میدان آزادی صورت گیرد «پی‌گیری مطالبات قانونی و تداوم اعتراض مدنی» اعلام شده‌است.

مجمع روحانیون مبارز نیز برای برگزاری یک راهپیمایی برای امروز، شنبه، درخواست مجوز کرده‌بود. به گزارش قلم‌نیوز، از آن‌جا که مجوزی برای این راهپیمایی صادر نشده، این مجمع تصمیم به لغو راهپیمایی خود گرفته‌است.

by Radio Zamaneh

ماشین آب پاش

بالاخره معلوم شد پول نفت کجا رفته
آقایون واسمون ماشین آب پاش خریدن

-----------------------------------------

توقع از جمهوری اسلامی است که زودتر بفهمد که مردم
از حقشون کوتاه نخواهند آمد و این اعتراض را بیش از این به خاک و خون نکشد

-----------------------------------------

الله اکبر به شعار دادخواهی ملت ایران تبدیل شده است
و هر شب صدای مرگ بر دیکتاتور و الله اکبر را خواهی از بامهای تهران شنیده میشود

Friday, June 19, 2009

اکونومیست: معمای پیچیده آیت‌الله خامنه‌ای

بازتاب ناآرامی ها در ایران در پی انتشار نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران کماکان در مهمترین نشریات بین المللی ادامه دارد.

هفته نامه اکونومیست چاپ لندن گزارش ویژه شماره اخیر خود (جمعه 19 ژوئن 2009) را به تحولات ایران اختصاص داده و نوشته: "انتخاباتی که ظاهرا با تقلب خدشه دار شده، ستون های شکننده ای را به لرزه درآورده که جمهوری اسلامی بر آن بنا شده است."

این هفته نامه در گزارش خود که "تقاضا برای به حساب آمدن" نام گرفته، اشاره کرده که تحلیلگران رقابت نزدیکی را در این انتخابات پیش بینی می کردند و "امید به تغییر در هوا موج می زد."

به نوشته این هفته نامه "در نتیجه برای بسیاری، آمار رسمی که حاکی از کسب 63 درصد آراء توسط محمود احمدی نژاد بود، یک تقلب مضحک به نظر می رسید."

اکونومیست به گستردگی ناآرامی ها اشاره می کند و می نویسد هر دو طرف دعوا معتقدند "جمهوری اسلامی از مسیر خود منحرف شده." این نشریه معتقد است نه تنها این اختلاف میان مردم را آشکار می کند بلکه "شکافی عمیق و در حال گسترش درون دستگاه حاکم" را نیز هویدا می سازد.

این نشریه عواقب شرایط موجود را بسیار عمده می داند و زدودن غبار ظن و تردید از چهره حکومت را کاری دشوار توصیف می کند.

اکونومیست که سرکوب از سوی ارتش و پلیس "در کنار گستاخی های آقای احمدی نژاد به منتقدانش" را باعث نابودی ادعای دموکراتیک بودن نظام جمهوری اسلامی می داند، معتقد است این شرایط وجهه رهبر ایران را نیز خدشه دار کرده است.

"معمای پیچیده"


اکونومیست: 'آیت الله خامنه ای با معمای پیچیده ای رو در رو است'
نشریه اکونومیست در نهایت به سرنوشت وضعیت کنونی می پردازد و می نویسد هیچکدام از احتمالات جلوه خوبی ندارند.

این نشریه با اشاره به مطرح شدن درخواست رسیدگی قانونی به شکایت ها از سوی سه نامزد به شورای نگهبان، می نویسد بسیاری از اصلاح طلبان از این مسئله نگرانند که قصد شورای نگهبان از پذیرش شمارش مجدد برخی از آراء و تاکید آقای خامنه ای بر بررسی شکایات اتلاف وقت باشد تا حرارت مردم کاهش یابد و سپس شورای نگهبان تخلفاتی اندک را گزارش کند که تغییری در حاصل انتخابات ایجاد نمی کند.

اکونومیست معتقد است این نگرانی باعث می شود که نامزدهای معترض بر ادامه اعتراض خود مصمم بمانند.

این نشریه نگرانی دیگر را احتمال تحمیل نوعی حکومت نظامی از سوی آقای احمدی نژاد می داند و دستگیری اصلاح طلبان سرشناس، کنترل وسایل ارتباط جمعی و برخورد خشونت بار نیروهای بسیج و لباس شخصی با مردم را نشانه هایی در تایید این نگرانی قلمداد می کند.

اما اکونومیست معتقد است چنین اقدامی، گرچه ابزارهای آن در اختیار آقای احمدی نژاد قرار دارد، چهره ای را که آقای احمدی نژاد قصد دارد به عنوان بهترین نمونه حکومت صحیح از دولت خود به نمایش بگذارد خدشه دار خواهد کرد و حمایت رهبر "محتاط و اجماع طلب" ایران از چنین اقدامی به هیچ وجه مشخص نیست.

این نشریه آقای خامنه ای را رو در روی یک معمای پیچیده توصیف می کند و می نویسد "راه حلی که نتواند جمعیت رو به گسترش طرفداران میرحسین موسوی را آرام کند، آسیبی دائمی به پایه های دموکراتیک حکومت او وارد خواهد کرد."

اکونومیست می نویسد در چنین صورتی "ایرانیان اندکی حاضر خواهند شد برای حضور در نمایش توخالی انتخابات تمکین کنند."

با این حال این نشریه اذعان می کند که تسلیم شدن محض در برابر خواسته های معترضین هم نشانه "ضعف و اشتباه" قلمداد خواهد شد.

اکونومیست "طنز تلخ" شرایط کنونی را در آنجا می بیند که با وجود وحشت حکام ایران از وقوع یک انقلاب مخملی، سیاست های لایه داخلی و پرنفوذ حکومت شرایطی را ایجاب کند که بتواند به وقوع چنین انقلابی منجر شود.

by The Economist

نظرجهان به وقايع ايران متفاوت است

واشنگتن پست زير عنوان "عقيده جهان در مورد ايران متفاوت است" می نويسد واکنش جهان به التهاب و ناآرامی در ايران واکنشی متفاوت و توام با احتياط است، که از سرعت در وقايع پس از انتخاباتی مورد اختلاف مايه ميگيرد.

واشنگتن پست می نويسد عقيده ها، هرچه که باشد، بنظرميرسد دولت ها و مفسرين ميخکوب وقايعی شده اند که در ايران رخ ميدهد، و در جريان آن صدها هزارحامی ميرحسين موسوی کانديدای اصلاح طلب دراعتراض هائی خيابانی، که در سه دهه گذشته ديده نشده بود، به زورآزمائی با قدرت حاکم برخاسته اند.


واشنگتن پست می نويسد بعضی از دمکراسی ها، از جمله آمريکا، محتاط بوده اند و خواستار احترام به خواست مردم ايران شده اند - بی آنکه علنا جهت گيری کنند. ديگران رهبری ايران را قويا سرزنش کرده اند، و تقلبی را که به انتخابات نسبت داده ميشود، ونيز واکنش خشن نيروهای امنيتی به اجتماعات و تظاهرات مخالفين را، محکوم و تقبيح می کنند.

واشنگتن پست می نويسد رابرت گيبس سخنگوی کاخ سفيد روز پنجشنبه گفت پرزيدنت اوباما در مورد نحوه برگزاری انتخابات و اينکه تظاهرکنندگان بتوانند تظاهرات خود را به گونه ای مسالمت آميز انجام دهند ابراز نگرانی کرده است.

واشنگتن پست می نويسد بعکس، چين و ونزوئلا، وبعضی ديگر ازکشورهای درحال رشد، متمايل به حمايت از دولت ايران بوده اند، که فعاليت های اتمی، درگيری های انتسابی اش در تروريسم، ونيز اعمال نفوذش در منازعات منطقه ای، سالهاست مايه نگرانی غرب است.

واشنگتن پست ضمن نقل يک گزارش خبرگزاری دولتی چين که هو جينتائو رئيس جمهوری آن کشور اويل هفته در کنفرانسی منطقه ای در روسيه به احمدی نژاد تبريک گفته است می نويسد روز پنجشنبه وقتی ازسخنگوی وزارت امور خارجه چين پرسيده شد آيا اين به معنای آن است که چين حقانيت نتايج انتخابات را می پذيرد؟ وی فقط گفت ما به انتخاب مردم ايران احترام ميگذاريم.

واشنگتن پست با اين يادآوری که وسائل ارتباط جمعی دولتی چين در سرمقاله هايشان آمريکا را به مداخله درانتخابات ايران متهم ميکنند می نويسد ديويد ميليبند وزير امورخارجه بريتانيا، با آگاهی از چنين اتهاماتی، گفت اين مردم ايران هستند که بايد رهبرانشان را انتخاب کنند، و افزود لندن به دامی نخواهد افتاد که هرکسی بتواند بگويد بريتانيا يا آمريکا سعی به گزينش دولت درايران دارند.


واشنگتن پست می نويسد لندن جمعيت ايرانی قابل توجهی دارد و حاميان موسوی در مقابل سفارت ايران اعتراضی پر سر و صدا برپا کردند. اما سياستمداران بريتانيا هيچ کانديدائی را برنده اعلام نکرده اند.

واشنگتن پست می نويسد ميليبند گفت اين اختلافی نيست که ميان ايران و غرب باشد.هم اکنون در خود ايران، اختلاف هائی عميق، حتی در ميان طبقه بالای رژيم مشهود است.


واشنگتن پست می نويسد اسرائيل، حريف ديرين ايران، دولت ايران را سرکوبگر توصيف کرده است. اما ايگال پالمور سخنگوی وزارت امورخارجه روز پنجشنبه گفت سياست ما اين است که در باره اوضاع ايران اظهار نظری بيش از اين نکنيم زيرا نمی خواهيم حتی بنظربرسد که ما در وقايع جاری درآنجا نقشی داريم.


واشنگتن پست با اين اشاره که بعضی مفسران به پيچيدگيهای مرتبط با ناآرامی های ايران توجه نشان داده اند نظر اسميت آيديز مفسر روزنامه مليت چاپ ترکيه را نقل ميکند که نوشته است جلوه دادن موسوی به عنوان يک طرفدار آمريکا يا غرب درست نيست، و يادآوری ميکند که موسوی يک نخست وزير سابق، و يک حامی سرسخت انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ است.

واشنگتن پست می نويسد استيفن هارپر نخست وزير کانادا با توصيف رفتارايران به عنوان رفتاری غير قابل قبول، يکی از قوی ترين نظرات تقبيحی غرب را ارائه داد، و از ايران خواست به حقوق بشر و دمکراسی احترام بگذارد.

واشنگتن پست می نويسد نيکلا سرکوزی رئيس جمهوری فرانسه نيزآنچه را که جواب ظالمانه دولت ايران به تظاهرکنندگان معترض به انتخاباتی مورد اختلاف ناميد محکوم کرد.

واشنگتن پست می نويسد ايتاليا گفته است دعوت يک ماه پيش از ايران برای شرکت در کنفرانس وزيران امور خارجه کشورهای موسوم به گروه هشت در روزهای بيست و شش تا بيست هفت ژوئن درTrieste ، به رغم ابهامات مرتبط با انتخابات ايران، به قوت خود باقی است. رهبران جهان اميدوارند ايران بتواند به ايجاد ثبات در افغانستان و پاکستان کمک کند.

واشنگتن پست می نويسد هوگو چاوز رئيس جمهوری ونزوئلا انتقاد از غرب را تلويحا به مداخله در امور داخلی ايران ارتباط داد.

واشنگتن پست می نويسد لوئيز ايناسيو لولا دا سيلوا رئيس جمهوری برزيل حتی تشنج های پس از انتخابات را به اعتراض های طرفداران يک تيم فوتبال پس از شکست تيم خود در يک مسابقه مقايسه کرد و گفت ايران نخستين کشوری نيست که انتخابات برگزارميکند، که يک نفر برنده ميشود، و بازنده اعتراض ميکند.


واشنگتن پست می نويسد در کوبای کمونيست، تلويزيون و روزنامه های تحت کنترل دولت از اعلام پيروزی انتخاباتی احمدی نژاد و تظاهرات مرتبط با حمايت از او گزارش هائی مفصل پخش کردند اما به اعتراض های گسترده مخالفين اشاره ای نداشتند.

واشنگتن پست می نويسد هند که مدتهاست مناسباتی خوب را با ايران حفظ کرده است، که بخشی از آن ناشی از مناسبات تاريخی و بخش ديگر ناشی از وابستگی هند به انرژی است، در مورد انتخابات در ايران جانب سکوت را گرفته است.

بیانیه اعتراضی سینماگران ایران

شماری از سینماگران برجسته ایران از جمله بهرام بیضایی، عباس کیارستمی، ناصر تقوایی و پرویز کیمیاوی با صدور بیانیه‌ای به خشونت نیروهای انتظامی اعتراض کرده و خواهان پایان دادن به «اقتدار نظامی» شدند.

در قسمتی از بیانیه سینماگران ایران آمده‌است:

«ما جمعی از سینماگران ایرانی، نگرانی و اندوه عمیق خود را از اعمال زور و فشار علیه مردمی که چیزی جز احترام به رأی خود نمی‌خواهند، اعلام می‌کنیم. چرا باید اقتدار نظامی را جای اقتدار منطق نشاند، آن هم در برابر مردمی که بخش عمدهٔ آن‌ها نسلی ست که همین‌جا و در همین سه دهه به دنیا آمده‌اند و اندیشه‌هایشان نتیجهٔ منطقیِ مشاهده‌ها و تجربه‌های رویدادهای همین سی سال است و هیچ تهمتی به آن‌ها نمی‌چسبد؟ آیا به راستی اسلحه کشیدن روی دست‌های خالی، اقتدار نظامی است؟ آیا مردم تا لحظه‌ای که رأی دادند شریف و قهرمان و حماسه‌آفرین بودند و به محض این‌که در نتیجهٔ رأی اعلام‌شده شک کردند، آشوبگر، اوباش و بیگانه‌پرست و خاشاک‌اند و سزاوار توهین و یورش و خون‌ریزی و قتل؟»

این سینماگران همچنین در بیانیه خود با تاکید بر استقلال و عدم وابستگی خود به یک جناح مشخص، با ابراز نگرانی در باره تکرار آنچه که آنها «تجربه‌های تلخ تاریخی و جنگ‌های محله‌ای و خانگی» خواندند، نسبت به عواقب خشونت علیه مردم بی‌سلاح، هشدار دادند.

سینماگران در پایان این بیانیه خواهان اعلام نتیجه واقعی انتخابات و پایان دادن به «نمایش قدرت» شدند.

«مردم چیزی جز احترام به رأی خود نمی‌خواهند»

شهرام اسدی، محسن امیریوسفی، عزت‌الله انتظامی، رخشان بنی‌اعتماد، کامبوزیا پرتوی، جعفرپناهی، کیومرث پوراحمد، حسن پورشیرازی، مانی حقیقی، سیف‌الله داد، محمد رسول‌اف، علیرضا رئیسیان، خسرو سینایی، مژده شمسایی، ترانه علیدوستی، حسن فتحی، ایرج کریمی، نیکی کریمی، حمید فرخ‌نژاد، محسن مخملباف، فاطمه معتمدآریا، علی نصیریان، جهانبخش نورایی، اصغر فرهادی و بهمن قبادی از امضا کنندگان این بیانیه‌اند.

بیانیه جمعی از مستندسازان سینمای ایران درباره امروز ایران
از سوی دیگر جمعی از فیلمسازان مستند سینمای ایران نیز با صدور بیانیه‌ای به عملکرد رسانه‌ای صدا و سیما اعتراض کردند و آن را پنهان‌سازی حقیقت خواندند.

در این بیانیه با تاکید بر نقش رسانه ملی بر انعکاس رویدادهای واقعی و دیدگاه‌های متفاوت جامعه، از صدا و سیمای جمهوری اسلامی خواستند که سخنگوی یک جناح خاص نباشد و بخش وسیعی از جامعه را حذف نکند.

بر اساس این بیانیه، «صداوسیما با تحریف و حذف خبرها و کاربرد ادبیات خبری تحقیرآمیز، از یکسو دروغ گفتن و دروغ‌پراکنی را به امری عادی در جامعه تبدیل می‌کند و از سوی دیگر مردم را با اصطلاحاتی موهن خطاب کرده و با این لحن و ادبیات، ملت را به سوی اغتشاش و تقابل می‌کشاند.»

در پایان این بیانیه آمده‌است:

«یکایک مردم این سرزمین، در این سی سال، در تک‌تک روزها، در غم و شادی هم شریک بوده‌اند، در کنار هم جنگیده‌اند، و شهید و قربانی داده‌اند. ما ملتی هستیم با تاریخ چند هزار ساله. همه با هم‌ایم و همه شریک این تاریخ و این سرزمین. ما را چند پاره نکنید.»

رخشان بنی‌اعتماد از امضاءکنندگان این بیانیه، به نمایندگی از سوی مستندسازان ایرانی، آن را در برابر دوربین ویدئو خوانده‌است که تصویر آن بر روی یوتیوب قابل دسترس است.

امضاکنندگان کنندگان این بیانیه عبارتند از:

محمدرضا اصلانی، محمد تهامی‌نژاد، رخشان بنی‌اعتماد، پیروز کلانتری، محسن عبدالوهاب، اُرد زند، همایون امامی، ناصر صفاریان، مجتبی میرتهماسب، محبوبه هنریان، حسن بهرامزاده، بهرام عظیم‌پور، ابراهیم مختاری، کامران شیردل، محمدرضا مقدسیان، پرویز کیمیاوی، خسرو سینایی، مهوش شیخ‌الاسلامی، فرهاد ورهرام، هوشنگ آزادی‌ور، مهناز افضلی، رضا حائری، احمد میراحسان، فرهاد مهرانفر، مانی پتگر، مهرداد زاهدیان، محمد رسول‌اف، محسن امیریوسفی و چند تن دیگر.

http://zamaaneh.com/news/2009/06/post_9416.html

«توهین به ملت خشم آنان را شعله‌ور می‌کند»

مهدی کروبی در نامه‌ای سرگشاده به شورای نگهبان بار دیگر خواهان برگزاری مجدد انتخابات ریاست جمهوری شد.

مهدی کروبی می‌گوید که «اکثریت قاطعی از ملت ایران» نسبت به نتیجه اعلام شده برای انتخابات معترض هستند و برای بطلان این انتخابات ده‌ها دلیل دارند.

در این نامه که بعد از ظهر امروز، جمعه، منتشر شد، وی «سوءاستفاده برگزارکنندگان انتخابات از موقعیت خود در دولت، دخل و تصرف در رأی صندوق‌ها و وعده و وعیدهای غیرقانونی و شبه قانونی، اتهام‌پراکنی و پرده‌دری» را بخشی از دلائل اعتراض به نتایج انتخابات عنوان کرده‌است.

وی با طرح این سوال که «دولتی که برپایه انتخابات مشروع به قدرت برسد به این جو رعب و وحشت چه نیازی دارد؟» رفتارهای هفته گذشته دولت را بهترین سند برای ابطال انتخابات برشمرده‌است.

این نامزد ریاست جمهوری، خس و خاشاک خواندن مردم، حمله به اجتماعات مسالمت‌آمیز با چماق و قمه و حمله به کوی دانشگاه را از جمله این رفتارها برشمرده‌است.

آقای کروبی می‌گوید که دولت در پناه سانسور رسانه‌ها و محدودیت سایت‌ها و قطع موبایل‌ها و پیامک‌ها و ایجاد جو رعب و وحشت به بازداشت گسترده نخبگان و روشنفکران پرداخته‌است .

وی در ادامه به برخی رفتارها با معترضین اعتراض کرده است: «فردی که نیازمند مراقبت‌های مستمر پزشکی است و جانش در خطر است را بازداشت کردند، پیرمرد هفتادوچندساله‌ای را از بیمارستان به زندان بردند و در میدان آزادی هم افرادی را کشتند.»

مهدی کروبی: «حتماً به یاد دارید که محمدرضا پهلوی هم قیام مردم تبریز را در آستانه انقلاب اسلامی به توطئه بیگانگان نسبت می‌داد.»

در این نامه آمده‌است: «اگر شورای نگهبان به سیاق گذشته خود عمل کند که به بهانه یک شام و یا دادن چند قلم جنس از سوی یک نامزد راهیابی به مجلس در یک حوزه انتخابیه کوچک یا دخالت یک فرماندار، انتخابات را باطل اعلام می‌کرد اکنون با این وعده‌های بزرگ و سوءاستفاده‌های بزرگتر و توزیع پول از سوی مقامات بزرگ‌تر اگر شورای نگهبان کاری کم‌تر از ابطال کند در حقیقت مرتکب اشتباه بزرگی شده‌است.»

وی با تأکید بر اینکه قصد او «تحت فشار قرار دادن شورای نگهبان» نیست، اعلام کرده‌است: «من به قانون عمل می‌کنم و با وجود برخی باورها درباره عدم بی‌طرفی نهادهای داوری‌کننده انتخابات هنوز امیدوارم شورای نگهبان به وظیفه قانونی خود عمل کند و این انتخابات را باطل اعلام کند.»

«محمدرضا پهلوی را به یاد دارید؟»
این نامزد ریاست جمهوری خطاب به اعضای شورای نگهبان نوشته است: «حتما به یاد دارید که محمدرضا پهلوی هم قیام مردم تبریز را در آستانه انقلاب اسلامی به توطئه بیگانگان نسبت می‌داد، مخالفانش، یعنی ما و شما را ارتجاع سرخ و سیاه می‌نامید و بی‌بی‌سی را عامل انقلاب اسلامی ایران می‌خواند.»

وی هشدار داده‌است که توهین به ملت آتش خشم آنان را شعله‌ور می‌کند و افزوده‌است:

«نمایندگان ملت از این حیث نظارت بر انتخابات را به شورای نگهبان واگذار کردند که نگران تکرار تجربه دخالت دربار و ساواک در انتخابات در رژیم گذشته بودند و گمان می‌کردند با امکان تکرار تجربه دیکتاتوری در نهاد ریاست‌جمهوری باید نظارت بر انتخابات به جمعی از فقها و حقوقدانان مستقل و بی‌طرف واگذار شود تا به نام دموکراسی، دیکتاتوری به‌وجود نیاید.»

آقای کروبی با بیان اینکه مردم نه خواستار تغییر نظام هستند و نه اجازه هر نوع آشوبی را می‌دهند، اعلام کرده‌است که خواسته مردم ابطال انتخابات ریاست جمهوری ۲۲ خرداد ۸۸ و برگزاری یک انتخابات سالم و آزاد بدون سوءاستفاده از امکانات دولتی است.

وی در عین حال گفته‌است که «این انتخابات زیر نظر همین نهادهای فعلی برگزار خواهد شد و در آن هیچ چیزی جز یک رئیس جمهور تعیین نخواهد شد و معنای آن نیز هیچ چیزی جز تمکین نظام به رأی ملت نخواهد بود.»

آقای کروبی شورای نگهبان را «مهمترین ظرفیت قانونی» در اصلاح این وضع برشمرده و افزوده‌است: «مبادا با ناامیدی ملت از شورای نگهبان آن نگرانی تاریخی امام خمینی محقق شود که فرموده بود: مبادا روزی ملت علیه شورای نگهبان به خیابان‌ها بریزند.»

در این نامه از اعضای شورای نگهبان خواسته شده با «رأی عادلانه» درباره انتخابات و ابطال آن و برگزاری انتخابات مجدد اراده ملت را بپذیرند و «بقای نظام» را تضمین کنند.

http://zamaaneh.com/news/2009/06/post_9418.html

اعتراضات به قوت خود باقی است

خبر می‏رسد که محمد علی ابطحی، معاون سابق خاتمی و مشاور مهدی کروبی هم روز سه‏شنبه، دستگیر شده است. سعید حجاریان و چند نفر دیگر در لیستی هستند که به دستگیری آن‏ها اشاره می‏شود.

اما از آن طرف، در شهرستان‏ها اعتراضات به قوت خود باقی است . حتا در شهرستان‏هایی که به نظر می‏رسد آرای طرف‏داران آقای احمدی‏نژاد کم هم نبوده است. یکی از آن‏ها، شهرستان بابلسر است.

بعد از ظهر روز سه‏شنبه، تعداد زیادی از دانشجویان بابلسری دستگیر شده‏اند. این دانشجویان که در محل پردیس دانشگاه مازندران متحصن بودند‏، توسط گروهی لباس شخصی دستگیر شدند. تحصنی که گویا با شرکت هزار نفر برگزار شده است.

خبرهای رسیده حاکی از آن است که نیروهای گارد ویژه و انصار دانشگاه را محاصره کرده و نیروهای لباس شخصی، مستقیما با فرماندهی بسیج بابلسر، به دانشجویان حمله کرده اند.

به هرحال تا زمانی که خبرها به دست ما رسیده است، چهارصد دانشجو در این دانشگاه محبوس بوده‏اند. گروهی از دانشجویان که دستگیر و به خارج منتقل شده‏اند، از تهدید بی‏نصیب نمانده‏اند.
یکی از دانشجویان حاضر در محل دانشگاه پردیس مازندران، می‏گوید:

در اعتراض به مخدوش بودن آرای انتخابات ریاست جمهوری، دیروز دانشجویان دانشگاه مازندران، تحصنی را با جمعیتی حدود سه هزار نفر برگزار کردند. امتحانات دیروز را هم دوستان ما با هم‏دلی دانشجویان، لغو کردند. حدود ساعت یک و نیم بعدازظهر نیروهای لباس شخصی اطراف دانشگاه را کاملا محاصره کردند و اجازه ورود و خروج هیچ دانشجویی را به دانشگاه نمی‏دادند. این نیروها، حتا دانشجویانی را هم که در این تحصن حضور نداشتند، به شدت مورد ضرب و شتم قرار می‏دادند. با کابل، چماق و قمه‏های خیلی بزرگ به سر و صورت دانشجویان افتاده بودند. ما زخمی‏های زیادی را دیروز داشتیم.

نیروی انتظامی هم متاسفانه، این صحنه‏ها را فقط مشاهده می‏کرد. اصلا به کمک دانشجویان نمی‏آمد و بیشتر از دور نظاره‏گر بود.

تا این که ما توانستیم عده‏ی زیادی از دانشجویان را حوالی ساعت هشت شب ضمن ضرب و شتم‏ها، از دانشگاه بیرون ببریم. اما حدود سیصد دانشجو در دانشگاه ماندند. صد نفر از این سیصد دانشجو، با اتوبوس به کلانتری شماره‏ی ۱۱ بابلسر انتقال داده شدند.

در حین این که این دانشجویان با اسکورت نیروی انتظامی منتقل می‏شدند، باز هم اتوبوس‏های آنان مورد حمله‏ی لباس شخصی‏ها قرار گرفت. با یکی از دوستان که تلفنی تماس داشتیم، می‏گفت که این‏ها با فریاد به ما می‏گویند: «داریم شما را می‏بریم کشتارگاه».

الان جو رعب و وحشت بسیار زیادی حتا سطح شهرستان بابلسر را فرا گرفته است. ریاست دانشگاه مازندران، آقای علیزاده، یک لیست بیست و یک نفره را به اداره‏ی آموزش دانشگاه داده است که از آنان امتحان گرفته نشود. پانزده، شانزده نفر از این لیست، در بازداشت نیروی انتظامی هستند.

اعتراضات در بابلسر از کی شروع شده است؟ آیا مثل تهران از روز بعد از انتخابات آغاز شده است؟

دانشگاه مازندران اگرچه بزرگ‏ترین دانشگاه استان است، اما خود بابلسر شهرستان کوچکی است. خیابان‏های بابلسر توسط گاردهای امنیتی و یگان‏های ویژه‏ی نیروی انتظامی کاملا بسته شده بود. نیروهای بسیار زیادی را در سطح شهر می‏دیدیم، اما از تظاهرات یا تجمع در درون بابلسر خبری نبود.. اما دانشگاه، دو روز بود که جو ملتهبی را طی می‏کرد و دانشجویان تحصن کرده بودند.

یکی از شهروندان بابلسر در مورد جو فعلی این شهر، چنین می‏گوید:
بابلسر در چند روز گذشته، جو ملتهبی را داشته است. نیروهای گارد و لباس شخصی‏ها میدان شهربانی و میدان گل را محاصره کرده بودند. خیابانی که منتهی به دانشگاه علوم پایه می‏شود، خیابان بن‏بستی است که یک سر آن نیروهای انتظامی ایستاده بودند و اجازه نمی‏دادند هیچ کسی وارد آن خیابان شود. فقط موتورهای انصار حزب‏الله و لباس شخصی‏ها که صورت‏های خود را پوشانده بودند و شلنگ در دست داشتند، اجازه‏ی ورود به ‏آن‏جا را داشتند.

دانشجویان اجازه‏ی ورود و خروج به دانشگاه را نداشتند. هرکدام هم که می‏خواستند بیرون بیایند، با کتک مواجه می‏شدند. ‏‏آ‏ن‏طور که از منابع خیلی موثق شنیدم، یک هیأت چند نفره از اساتید دانشگاه قرار است که اظهار ناامنی کنند، یعنی به مسئولین اعلام کنند که دانشجویان امنیت ندارند.

اشاره می‏کنید که افراد لباس شخصی به دانشجویان حمله می‏کردند. این لباس شخصی‏ها عوامل نظامی انتظامی بودند که با لباس شخصی حمله می‏کردند یا عوامل فعال مانند بسیج و …؟


قاعدتا نباید نیروی انتظامی باشند. چون سن اکثر آن‏ها خیلی پایین بود و از بسیج یا جاهای دیگر مامور شده بودند. از افرادی هستند که در بابلسر شناخته شده هستند. مردم ‏آن‏ها را می‏شناسند.

مردم از این صحنه‏هایی که می‏بینند، اظهار ناراحتی می‏کنند. الان در شهر رعب و وحشت ایجاد شده است.

واقعیت‏اش، بابلسر شهر خاصی است، اصلا کلا استان مازندران، با استان‏های دیگر مقداری تفاوت دارد. اکثراً، نیروهای محافظه‏کاری هستند. اعتراضی در سطح شهر دیده نمی‏شود و نیروهای دانشجو بیشتر در شهر فعال هستند.

http://zamaaneh.com/ardavan/2009/06/post_252.html

انتقادات صریح رضايي از صداوسيما، وزارت كشور وشوراي نگهبان در شبکه دو

رضايي اظهار داشت: پس از برگزاري انتخابات شبهاتي پيدا شده و بعضي اين شبهات را به صورت تقلب و برخي نيز به صورت اشتباه در محاسبات تلقي و برخي نيز بيان مي‌كنند كه ممكن است دو ساعت سيستم‌هاي رايانه‌اي هنگ كرده و اطلاعات دوبار واردشده باشدو برخي نيز اين انتخابات را سالم ترين ميداند كه قضاوت در اين باره نيازمند رسيدگي است.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود:پديده جديدي كه در اين انتخابات مشاهده مي كنيم اين است كه مردم براي راي خودشان مثل ناموسشان ارزش قائل هستند واين به خودي خود پديده با ارزشي است كه نبايد بگذاريم از آن سواستفاده شود.

رضايي با انتقاد از نماينگان شوراي نگهبان و وزارت كشور براي اظهار مطالب تحريك آميز گفت نبايد بگونه اي عمل شود كه برخي از مردم تصور كنند دست شوراي نگهبان در دست وزارت كشور است وبه شكايتها جدي رسيدگي نمي شود و وزارت كشور چرا هنوز اطلاعات به كانديداها داده نشده ونتايج صندوقها را به ما اعلام نكرده اند كه ما بتوانيم از مقايسه آن با گزارشهاي خودمان اعتراض كنيم چرا اينگونه موضع مي گيرند و نماينده وزارت كشور مي گويد كه شكايات كلي گويي است آيا وقتي كه من 170 حوزه انتخابيه را كه در آن آرا از 95 تا 140 درصد واجدان شرايط ريخته شده است معرفي كردم اين كلي گويي است وقابل رسيدگي نيست.

رضايي افزود :خوشبختانه با وجود رهبري انقلاب خيال مردم راحت است ورهبري هم در ديدار نمايندگان ستاد ها فرمودند كه اگر من بفهمم وزارت كشور وشوراي نگهبان تخلف كرده اند با آنها برخورد مي كنند.

وي ادامه داد:چرا يك مسئول بگونه اي با مردم سخن مي گويد كه آنها احساس تحقير وتوهين مي كننند اليبته خوشبختانه امروز اين فرد حرفهايش را امروز اصلاح كرد اما برفرض هم كه راي كه اعلام شده درست باشد واقليت 15ميليون نفر باشند آيا اينها كم هستند؟ در مردم سالاري ديني ما اجازهخ نداريم اقليت راصفر واكثريت را صد بدانيم وهركاري كه بخوئاهيم انجام دهيم.

دكتر رضايي با اشاره به آشوب هاي خياباني گفت: هم پليس وديگر نيروها و هم مردم بايد خونسردي خود را حفظ كنند حتي اگر يك باتوم كمتر زده شود به نفع جامعه بوده و همچنین بهتر از آن است که چند باتوم بیشتر زده شود ما بايد از مردم بخواهيم آشوبگران وكسانيكه به اموال عمومي وخصوصي خسارت مي زنند را دستگير كنند وتحويل پليس بدهند.

وي تاكيد كرد:سطح فرهنگ وهوش مردم ايران بالاتر از آن است كه تحت تاثير بيگانگان قراربگيرند وآقاي اوباما هم اين مطلب رافهميده ومتفاوت با قبل پيام داده اما مردم پاسخ همين كنايه را هم مي دهند.

وي خاطرنشان كرد :متاسفانه شنيدم كه در يكي از شهرهاي نزديك تهران(قم) گروهي سه شب رفته اند در خانهد مراجع وآنها را باز خواست كرده اند كه چرا پيام نداده ايد؟كار برعكس شده است بجاي آنكه مراجع براي ما تكليف تعيين كنند بعضي به خود اجازه جسارت به مراجع را مي دهند.

رضايي در پايان گفتگو از مردم خواست تا همگام با هم و به رغم اختلافات بصورت با شكوه در نماز جمعه وحول محور رهبري نظام شركت كنند.

واکنش گوگل و فیس بوک به رویدادهای ایران

واکنش گوگل و فیس بوک به رویدادهای ایران
from DW-WORLD´s Persian Homepage

بنویسید سلام، بخوانید از امروز فارسی هم به جمع زبان‌های ابزار ترجمه‌ی گوگل Hello پیوسته‌است."فیس‌بوک" هم از امروز به کاربران امکان می‌دهد که اطلاعات ثابت صفحه‌شان را به زبان فارسی ببینند.

«رأی سوم مربوط به آقای احمدی‏نژاد است»

یک هفته پس از انتخابات دهمین دوره‏ی ریاست جمهوری در ایران، مهم‏ترین اخبار کشور، هنوز مربوط به این انتخابات و نتایج آن است.

ملاقات دیروز نمایندگان چهار نامزد ریاست جمهوری با آیت‏الله خامنه‏ای، رهبر جمهوری اسلامی، از مهم‏ترین رویدادهای هفته‏ی جاری بود. این ملاقات بنا به دعوت دفتر آیت‏الله خامنه‏ای صورت گرفته و اخبار منتشره از آن، تفسیرها و تحلیل‏های گوناگونی را موجب شده است.

با آقای مرتضی الویری که به نمایندگی از سوی آقای مهدی کروبی، یکی از دو نامزد اصلاح‏طلب، در این ملاقات حضور داشته است، گفت‏گویی کرده‏ام.

آقای الویری، به عنوان یکی از مشاوران آقای کروبی، نتیجه‏ی انتخابات و ترتیب آرا، به نظر شما، چگونه است؟



بر مبنای اطلاعاتی که خودمان از صندوق‏های رأی داریم، بر این باور هستیم که آقای میرحسین موسوی بالاترین رأی را آورده است. رأی دوم از آن آقای کروبی و رأی سوم مربوط به آقای احمدی‏نژاد است. برآوردهای تقریبی ما از روی صندوق‏هایی که داریم، این نتیجه را نشان می‏دهد.

البته، با اطلاعات مختصری که داریم، به نظر می‏آید که انتخابات بین آقای میرحسین موسوی و کروبی، به دور دوم کشیده می‏شود. البته‏، این بر مبنای اطلاعات ما از صندوق‏ها است. چرا که متاسفانه، بسیاری از ناظرین ما موفق نشدند سر صندوق‏ها بروند و یا موفق نشدند که در تمام مراحل آن‏ باشند. گزارش‏های تکمیلی را هم به ما نداده‏اند. علی‏رغم این که قول داده بودند اطلاعات سر صندوق‏ها را به نامزدها می‏دهند و علی‏رغم مکاتبه‏ای که کرده‏ایم، هنوز نتوانسته‏ایم این اطلاعات را به‏دست بیاوریم.

بنابراین بدون تردید، به ضرس قاطع می‏گوییم، با این که جزو ستاد آقای کروبی هستیم، بالاترین رأی را آقای میرحسین موسوی آورده‏ است. ولی این که آقای میرحسین موسوی برنده‏ی انتخابات در همین مرحله‏ی اول است یا خیر، احتیاج به اطلاعات تفسیری دارد که فعلا در دست ما نیست.

ولی ‏آن‏چه که برای ما مسلم است، آن‏چه که از سوی وزارت کشور اعلام شده است، به هیچ‏وجه مورد تایید ما نیست و به نظر می‏آید، اصلا مورد تایید مردم هم نیست. اعتراضات میلیونی مردم گواه بر این مطلب است.

در باره‏ی تخلفاتی که گفته می‏شود در این انتخابات صورت گرفته، صحبت‏های زیادی شده است. شما اگر بخواهید این‏ها را برای ما دسته‏بندی کنید، چه خواهید گفت؟

یک سری تخلفات قبل از انتخابات انجام شد. مجموعه‏ای از تخلفات هم در روز برگزاری انتخابات به‏وقوع پیوست و نهایتاً، اتفاقاتی هم در زمان تجمیع آرا صورت گرفت. به هرحال، سه نامزد انتخابات معترض هستند و به این اتفاقات اعتراضات اساسی و مبنایی دارند.

آقای کروبی‏‏‏‏‏‏، به طور مشخص، نامه‏ای به شورای نگهبان نوشت و دلایلی را که باید این انتخابات ابطال شود، دسته‏بندی کرد که سه روز پیش به شورای نگهبان ارائه شد.

آقای میرحسین موسوی هم همین‏طور. آقای محتشمی، مسئول صیانت از آرای ایشان، در مصاحبه‏هایی که انجام داد و هم‏چنین در نامه‏ای که به شورای نگهبان نوشت، خواستار ابطال انتخابات شد.

آقای محسن رضایی هم باز این اعتراضات را به زبان و بیان دیگری دارد و معتقد است، تخلفات و تقلبات زیادی صورت گرفته است.

به هرحال، این مطلب منعکس شده، امیدوار هستیم که مسئولین توجه کنند و خواسته‏ی مردم را مورد توجه قرار بدهند.

ملاقات شما و نمایندگان سه نامزد دیگر با مقام رهبری (روز چهارشنبه) چه حاصلی داشت یا چه نتیجه‏ای را می‏توان از آن انتظار داشت؟
در این ملاقات، من به عنوان سخن‏گوی مجموعه‏ای که از سوی ستاد آقای کروبی دعوت شده بودیم، دغدغه‏ها و نگرانی‏های خود را مطرح کردیم. گفتم: وقتی تظاهرات و راه‏پیمایی‏های عظیمی به این ترتیب شکل می‏گیرد که در طول تاریخ ایران بی‏سابقه است، معلوم می‏شود که مردم نگرانی‏های جدی دارند و باید به این نگرانی‏ها توجه شود.

چون خود ایشان هم خواستند که صریح و روشن صحبت کنیم، در چهار سرفصل، توضیحات کافی در مورد خدشه‏دار بودن انتخابات بیان کردم. آقای دکتر بهشتی‏، فرزند آیت‏الله بهشتی هم از طرف آقای میرحسین موسوی، توضیح داد که چرا این انتخابات خدشه‏دار است و خواستار ابطال انتخابات شد. نماینده‏ی آقای محسن رضایی نیز همین‏طور.

مقام رهبری تکیه داشت که شورای نگهبان به دقت به این شکایت‏ها رسیدگی کند و نگرانی‏ها را برطرف کند. متقابلا، برخی از دوستان ما بیان کردند، با توجه به این که هفت نفر از دوازده نفر اعضای شورای نگهبان، برای آقای احمدی‏نژاد تبلیغ کردند و حامی وی هستند، بنابراین نمی‏تواند مرجعی معتدل و بی‏طرف برای رسیدگی به شکایات باشد.

گویا پیشنهادات مشخصی داشتید برای این که بررسی‏ها خارج از چهارچوب شورای نگهبان انجام بگیرد. همین‏طور است؟
پیشنهادی را ارائه دادم و خواستار آن شدم که یک مرجع یا کمیته‏ حقیقت‏یاب تشکیل شود و تخلفات را آن کمیته که مورد قبول همه‏ی کاندیداها باشد‏، بررسی کند. مقام رهبری تکیه داشت، با توجه به این که قانونا، دستگاه مشخصی، یعنی شورای نگهبان، باید این کار را انجام دهد، بنابراین ایجاد یک کمیته‏ی حقیقت‏یاب یا کمیته‏ی دیگری خیلی منطقی به ‏نظر نمی‏رسد.

پس، در نهایت تصمیمی گرفته نشد؟

به طور خلاصه، ما حرف‏هایمان را کامل و بدون پرده پوشی زدیم و مقام رهبری هم توصیه‏هایی برای وحدت جامعه و جلوگیری از خشونت داشت و جلسه پایان پیدا کرد. حال باید منتظر بود که در روزهای آینده چه تمهیدات جدیدی اندیشیده می‏شود.

امکان این که ملاقات شما و ارتباط‏تان با مقام رهبری تکرار شود، وجود دارد؟

این ملاقات را ما تقاضا نکردیم. بلکه دفتر مقام رهبری این ملاقات را تنظیم کرد. ظاهرا می‏خواستند که حرف و نظر ستادهای انتخاباتی و نامزدها را از زبان خودشان، بدون پرده پوشی و مستقیم، بشنوند. بنابراین، تقاضای جلسه به وسیله‏ی ما نبود، بلکه دفتر رهبری تنظیم کرد برای این که حرف‏ها شنیده شود.

این که در آینده چگونه خواهد شد، باز اگر دفتر رهبری، چنین تمهیدی را بیاندیشد و بخواهد جلسه بگذارد، طبیعتا ما استقبال می‏کنیم و مشتاق هستیم که بتوانیم حرف‏هایمان را مستقیما در میان بگذاریم.

ظاهراً، پیشنهاد ابطال انتخابات از جانب نماینده‏ی آقای موسوی و یا پیشنهاد شما، تشکیل کمیته‏ی حقیقت‏یاب، هیچ‏کدام مورد قبول واقع نشده است. آیا راه ملاقات یا رایزنی با اعضای شورای نگهبان، می‏تواند مورد نظر شما باشد؟ آیا می‏تواند به حل مساله کمک کند؟

در هر حال، ما پیشنهادمان را ارائه دادیم. حال ممکن است با بررسی‏هایی که انجام می‏دهند، این پیشنهاد را بپذیرند. ولی در عین حال، شورای نگهبان از نامزدهای ریاست جمهوری که شکایت کرده‏اند، دعوت کرده‏اند که روز شنبه در شورای نگهبان حاضر شوند و شکایت‏های‏شان را به صورت شفاهی هم مطرح کنند و بحث کنند.

قرار بر این است که من انشالله‏‏‏‏‏‏ شرکت کنم. روز شنبه، از طرف جناب آقای کروبی، به اتفاق یکی دو نفر از حقوق‏دان‏های مجموعه‏ی ستاد ایشان در شورای نگهبان شرکت خواهیم کرد.

طبیعتا، در آن‏جا حرف‏های‏مان را مطرح می‏کنیم. امید داریم و هدف‏مان این است که آرای مردم، آن‏طوری که واقعا رأی داده‏اند، در جای‏گاه خود بنشیند. بر این باور هستم که تا زمانی که این اتفاق نیفتد، کنترل آن‏چه که دارد در خیابان‏های تهران اتفاق می‏افتد، از دست همه‏ی ما خارج است.

بنابراین، برای این که جامعه‏ی ما به یک حالت تعادل و آرامش برگردد، تنها راه این است که مردم باور کنند، تقاضای آن‏ها که برگزاری انتخابات سالم است و ابهامات بزرگی که به وجود آمده، کاملا برطرف شود و آن کسی را که مردم واقعا به او رأی داده‏اند، مشخص شود. ما بر این باور هستیم که مردم به آقای میرحسین موسوی رأی داده‏اند.

قبل از روز شنبه که شما در شورای نگهبان حضور پیدا می‏کنید، قرار است دو تجمع بزرگ برگزار شود. یک تجمع همین امروز با شرکت آقای موسوی است و دیگری، فردا، حضور آقای کروبی و هواداران ایشان در نماز جمعه است…

در مورد برنامه‏ی امروز جناب آقای موسوی خبری ندارم. ولی آقای کروبی، همان‏طوری که در اطلاعیه‏ی ایشان آمده است، از میدان هفت تیر برای شرکت در نماز جمعه، حرکت می‏کند.
امیدوار هستید که این دو تجمع با آرامش برگزار شود؟

تشنج، اصلا به نفع هیچ کس نیست. مخصوصا به نفع نامزدهای معترض، مطلقا نیست. بنابراین، همه دارند مردمی را که به شدت نسبت به وضع موجود عصبانی هستند، به آرامش دعوت می‏کنند و از هرگونه کار تشنج‏آمیز برحذر می‏دارند.

این احتمال را هم می‏دهم که جریان‏هایی انحرافی بخواهند محیط را متشنج کنند، کارهای تخریبی انجام دهند، اتوبوسی آتش بزنند، شیشه‏ی بانکی را بشکنند و این را به حساب مردم یا به حساب حامیان نامزدهای انتخاباتی بگذارند. این را موکدا خود نامزدها در اطلاعیه‏های مختلف‏شان مطرح کرده‏اند و هرگونه خراب‏کاری و تخریب را محکوم کرده‏اند.

http://zamaaneh.com/analysis/2009/06/post_1027.html

آیت‌الله خامنه‌ای: عواقب احتمالی متوجه فرماندهان پشت صحنه است

آیت‌الله خامنه‌ای: عواقب احتمالی متوجه فرماندهان پشت صحنه است
from Radio Zamaneh

نماز جمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اقامه شد.

محور اصلی سخنان آیت‌الله خامنه‌ای در مورد جریانات چند روز اخیر و پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری بود.
وی ضمن محکوم کردن راهپیمایی‌های خیابانی اخیر تنها راه رسیدگی به شبهه‌ها را از مجاری قانونی توصیف کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای ضمن حمایت از محمود احمدی‌نژاد، از اتهامات مطرح‌شده علیه علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی و علی‌اکبر ناطق نوری انتقاد کرد.

«اگر خاتمه ندهند تبعات به گردن آن‌هاست»
آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به سیاسیون، نامزدها و گردانندگان احزاب و جریانات گفت:

«تن دادن به مطالبات غیر قانونی زیر فشار شروع دیکتاتوری است.»

«تن دادن به مطالبات غیر قانونی زیر فشار، شروع دیکتاتوری است»

وی گفت: «زورآزمایی بعد از انتخابات کار درستی نیست و به چالش کشیدن اصل انتخابات و مردمسالاری است. از همه می‌خواهم‌ به این روش خاتمه دهند و اگر خاتمه ندهند تبعات آن به گردن آن‌ها است. کسانی که بخواهند برای اصلاح ابرو چشم را کور کنند مسئول هر خونی که ریخته شود هستند».

«عواقب احتمالی متوجه فرماندهان پشت صحنه است»
رهبر جمهوری اسلامی در مورد تظاهرات و برخوردهای خیابانی گفت:

«این تصور غلط است که بعضی خیال کنند با حرکات خیابانی یک اهرم فشاری علیه نظام درست می‌کنند و مسئولان نظام را وادار می‌کنند به عنوان مصلحت زیر بار حرف آن‌ها بروند. اولاً تن دادن به مطالبات غیر قانونی زیر فشار شروع دیکتاتوری است. این اشتباه محاسبه‌است.»

وی ادامه داد:
«عواقبی اگر پیدا کند مستقیم متوجه فرماندهان پشت صحنه خواهد بود. اگر لازم باشد مردم این‌ها را در وقت خود خواهند شناخت. اگر کسانی بخواهند راه دیگری را انتخاب کنند من دوباره خواهم آمد و با مردم صریح‌تر صحبت خواهم کرد. این چند نفری که از مردم عادی و بسیج کشته شدند چه کسی جواب این‌ها را می‌دهد.»

«اگر کسانی بخواهند راه دیگری را انتخاب کنند من دوباره خواهم آمد و با مردم صریح‌تر صحبت خواهم کرد»

آیت‌الله خامنه‌ای در مورد حوادث اخیر اظهار داشت:
«از شلوغی استفاده کنند بسیج و نیروی انتظامی را ترور کنند. بروند در کوی دانشگاه و جوان‌ها و دانشجوها را آن هم دانشجویان مؤمن و حرب‌اللهی نه آن شلوغ‌کن‌ها را مورد تهاجم قرار دهند و شعار رهبری هم بدهند. دل آدم خون می‌شود.»

آقای خامنه‌ای در بخشی دیگر افزود: «تقصیر مردم چیست؟ این مردمی که خیابان محل کسب‌وکار و زندگی آن‌ها است چه گناهی کرده‌اند. مردم چه گناهی کرده‌اند که ما می‌خواهیم طرفدارانمان را به رخ آن‌ها بکشیم. برای نفوذی‌ها و تروریست‌ها چه چیزی بهتر از پنهان شدن در میان مردمی است که می‌خواهند راهپیمایی کنند.»


«سیاسیون افراطی‌گری نکنند»

رهبر جمهوری اسلامی افزود:

«آن کسانی از سیاسیون که به نحوی یک نوع مرجعیتی در افکار مردم دارند باید مراقب رفتار و گفتارشان باشند. اگر آن‌ها افراطی‌گری کنند دامنه این افراطی‌گری در بدنه مردم به جاهای خطرناکی می‌رسید که گاهی خود آن‌ها هم نمی‌توانند جمعش کنند. اگر نخبگان سیاسی بخواهند قانون را زیر پا بگذارند، چه بخواهند و چه نخواهند مسئول خون‌ها و خشونت‌ها و هرج و مرج‌ها آن‌ها هستند.»

وی اظهار داشت:
«مردم اطمینان دارند، اما برخی طرفداران نامزدها هم اطمینان داشته باشند که جمهوری اسلامی اهل خیانت در آرای مردم نیست. سازوکارهای قانونی انتخابات در کشور اجازه تقلب را نمی‌دهد. آن هم در حد ۱۱ میلیون تفاوت رأی.»

رهبر جمهوری اسلامی ادامه داد:
«در عین حال من این را گفتم و شورای نگهبان هم قبول دارد اگر کسانی شبهه دارند و مستنداتی را ارائه می‌دهند، رسیدگی بشود. البته فقط از مجاری قانونی. بنده زیر بار بدعت‌های غیرقانونی نخواهم رفت. امروز اگر چارچوب‌های قانونی شکسته شوند در آینده هیچ انتخاباتی مصونیت نخواهد داشت.»

آیت‌الله خامنه‌ای در مورد مسئله احتمال بازشماری آراء گفت:
«از شورای نگهبان خواسته‌ایم اگر در مواردی خواستند، صندوق‌ها را با حضور نمایندگان نامزدها بازشماری کنند.»

«موردی از هاشمی رفسنجانی سراغ ندارم»
آقای خامنه‌ای با اشاره به مناظرات نامزدها در جریان تبلیغات انتخاباتی گفت: «این مناظره‌ها آن قدر شفاف و صریح بود که برخی به آن معترض شدند و تا حدودی هم حق با آن‌ها است.»

وی در مورد هر چهار نامزد ریاست جمهوری اظهار داشت که «آن‌ها جزو عناصر نظام هستند و رقابت آن‌ها را در درون نظام است» ولی افزود که «همه دیدگاه‌های این آقایان را قبول ندارم و بعضی از نظرها و عملکردهایشان برای خدمت به کشور مناسب نیست.»

آیت‌الله خامنه‌ای در مورد علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی: «موردی از سودجویی او سراغ ندارم»

وی با بیان این‌که «در این مناظره‌ها از کسانی نامبرده شده که شخصیت‌های نظامند و عمرشان را صرف نظام کرده‌اند،» به طور مشخص ازآقایان هاشمی رفسنجانی و ناطق برد و گفت: «آقای هاشمی را همه می‌شناسند و شناخت من هم از ایشان مربوط به بعد از انقلاب نیست.»

آیت‌الله خامنه‌ای در مورد رئیس تشخیص مصلحت گفت:
«اکبر هاشمی رفسنجانی قبل از انقلاب اموال خود را صرف کمک به انقلابیون کرد. پس از انقلاب نیز موردی را سراغ ندارد که وی در صدد سودجویی برای خود باشد.»

با این حال رهبر جمهوری اسلامی افزود «در موارد متعددی با آقای هاشمی اختلاف نظر دارم و مردم نباید دچار توهم شوند و چیز دیگری فکر کنند.»

وی در رابطه با اختلافات محمود احمدی‌نژاد و اکبر هاشمی رفسنجانی گفت: «بین ایشان و رئیس جمهور از همان انتخابات سال ۸۴ اختلاف نظر بود و در زمینه مسائل خارجی، نحوه اجرای عدالت اجتماعی و مسائل فرهنگی با هم اختلاف نظر دارند.»
رهبر جمهوری اسلامی گفت که نظر وی به نظر محمود احمدی نژاد نزدیک‌تر است.

خطیب این هفته جمعه تهران در بخش‌های پایانی نماز جمعه خطاب به امام زمان گفت:
«ما آنچه باید بکنیم انجام می‌دهیم و آنچه باید گفت گفتیم و خواهیم گفت. من جان ناقابل و اندک آبرویی دارم و همه اینها را در کف دست گرفتم و در راه انقلاب و اسلام فدا خواهم کرد. ما این راه را با قدرت ادامه خواهیم داد.»

تاکنون کم‌تر پیش آمده‌بود که رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه تهران به عنوان خطیب، حضور یابد.

Thursday, June 18, 2009

بیانیه جمعی از استادان شاخص حقوق و وکلای دادگستری در محکومیت برخوردهای خشونت آمیز اخیر

قلم - جمعی از استادان شاخص حقوق و وکلای دادگستری با صدور بیانیه ای، برخوردهای خشونت آمیز و غیرمسوولانه با اعتراض های مردمی را محکوم کردند.

به گزارش قلم نیوز، متن بیانیه استادان حقوق و وکلای دادگستری به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

به خشونت علیه مردم پایان دهید!

برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در 22 خرداد 1388، به دلیل شک و تردیدهای مطرح در رعایت اصول و قواعد انتخابات آزاد و منصفانه، موجی از اعتراضات مسالمت آمیز و مدنی را به همراه داشت. متأسفانه رویارویی خشونت آمیز و غیرقانونی با این حرکت، کشور ما را در فضایی آکنده از خشونت و ارعاب فرو برد. در این روزها انبوهی از اقدامات خشونت آمیز و غیر مسوولانه در رویارویی با اعتراض های مردمی، امنیت، جان و مال مردم را شدیدا به مخاطره انداخته است که موارد زیر تنها گوشه ای از آنهاست:

* - تیراندازی به سوی مردم بی پناه و کشتن شماری از آنها
* - عدم اعلام نام و مشخصات مجروحان و بی اطلاعی و سرگردانی خانواده های آنان
* - دستگیری های گسترده جوانان این مرز و بوم و بی اطلاع نگاه داشتن خانواده های دستگیر شدگان از وضعیت آنها
* - ضرب و جرح وحشیانه و غیر قانونی به بهانه برقراری نظم و امنیت
* - تخریب اموال عمومی
* - ورود غیر مجاز به اماکن مسکونی
* - تجاوز به حریم مقدس دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی شهرهای مختلف کشور به ویژه کوی دانشگاه تهران و ضرب و شتم دانشجویان
* - مداخله نیروهای بی نام و نشان و لباس شخصی به بهانه استقرار نظم و استفاده از انواع ابزارها و روشهای نامتعارف
* - سکوت شگفت انگیز و غیر مسوولانه صدا و سیما و دیگر رسانه های دولتی در برابر اعتراض میلیونی مردم و تحریف وقایع که بر خلاف وظیفه قانونی اطلاع رسانی صحیح آنها بوده و همزمان تحریک احساسات و تشدید خشونت در فضای ملتهب جامعه
* - برقراری محدودیت های گسترده، پیوسته و توجیه ناپذیر و اخلال در امکانات ارتباطی و مخابراتی در پوشش ظواهر قانونی

ما گروهی از حقوقدانان و استادان حقوق دانشگاه های تهران ضمن همدردی با خانواده های داغدیده و آسیب دیده و تاکید بر پیگیری جدی خواسته ها و مطالبات مردمی از راه های مسالمت جویانه، از تمام مقامات و نهادهایی که به موجب قانون اساسی و قوانین عادی وظیفه صیانت از حقوق و آزادی های شهروندی را بر عهده دارند می خواهیم تا هر چه سریع تر به این اقدامات غیر قانونی و خشونت آمیز پایان داده و به خواسته های مشروع و بحق مردم توجه کنند. بدیهی است در صورت عدم اقدام عاجل، در پیشگاه خداوند متعال و مردم مسوول خواهند بود. بی شک بستن مجاری قانونی برای اعمال و استیفای حقوق ملت راه حل مشکلات نیست، باید صدای دادخواهی مردم را شنید و به خواست های بحق آنان گردن نهاد.



* 1. دکتر ناصر کاتوزیان (دانشگاه تهران)
* 2. آیت الله دکترسید مصطفی محقق داماد (دانشگاه شهید بهشتی)
* 3. دکتر هدایت الله فلسفی (دانشگاه شهید بهشتی)
* 4. دکتر محمدعلی اردبیلی (دانشگاه شهید بهشتی)

* 5. دکتر سید محمد هاشمی (دانشگاه شهید بهشتی)
* 6. دکتر رضا نوربها (دانشگاه شهید بهشتی)
* 7. دکترعلی حسین نجفی ابرندآبادی (دانشگاه شهید بهشتی)
* 8. دکتر ابراهیم بیگ زاده (دانشگاه شهید بهشتی)
* 9. دکتر اردشیر امیرارجمند (دانشگاه شهید بهشتی)
* 10. دکتر امیر حسین آبادی (دانشگاه شهید بهشتی)

* 11. دکنر محمد راسخ (دانشگاه شهید بهشتی)
* 12. دکتر سید محمد قاری سید فاطمی (دانشگاه شهید بهشتی)
* 13. دکتر محمد جعفر قنبری جهرمی (دانشگاه شهید بهشتی)

* 14. دکتر محمد حسین زارعی (دانشگاه شهید بهشتی)

* 15. دکتر میر قاسم جعفرزاده (دانشگاه شهید بهشتی)
* 16. دکتر علی صفاری (دانشگاه شهید بهشتی)
* 17. حجت الاسلام دکتر رحیم نوبهار (دانشگاه شهید بهشتی)

* 18. دکتر هادی وحید (دانشگاه شهید بهشتی)
* 19. دکتر امیر نیکپی (دانشگاه شهید بهشتی)
* 20. دکتر رضا اسلامی (دانشگاه شهید بهشتی)
* 21. دکتر اسد الله یاوری (دانشگاه شهید بهشتی)

* 22. دکتر هومن موثق (دانشگاه شهید بهشتی)

* 23. دکتر صابر نیاورانی (دانشگاه شهید بهشتی)
* 24. دکتر مهدی مختاری (دانشگاه شهید بهشتی)
* 25. دکتر مهدی هداوند (دانشگاه شهید بهشتی)
* 26. دکتر عباس شیری (دانشگاه تهران)
* 27. دکتر محمد رضا ضیایی بیگدلی (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 28. دکتر محمد رضا پاسبان (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 29. دکتر جواد کاشانی (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 30. دکتر علی تقی زاده (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 31. دکتر رضا ولویون (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 32. دکتر همایون حبیبی (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 33. دکتر سید قاسم زمانی (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 34. دکتر سید منصور میر سعیدی (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 35. دکتر حسین غلامی دون (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 36. دکتر خیرالله هرمزی (دانشگاه علامه طباطبایی)
* 37. دکتر علی نجفی توانا (دانشگاه آزاد اسلامی)
* 38. دکتر کامران آقایی (وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه)
* 39. دکتر محمد جلالی (وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه)
* 40. دکتر علیرضا آذربایجانی (وکیل دادگستری و مدرس دانشگاه)
* 41. دکتر جعفر حبیب زاده (دانشگاه تربیت مدرس)
* 42. دکتر محمود صادقی (دانشگاه تربیت مدرس)
* 43. دکتر محمد فرجیها (دانشگاه تربیت مدرس)
* 44. دکتر ستار زرکلام (دانشگاه شاهد)
* 45. دکتر شاهپور منوچهری (وکیل دادگستری)
* 46. دکتر رضا تمدن (وکیل دادگستری)
* 47. دکتر حمید جلیل زاده خویی (وکیل دادگستری)
* 48. سید احمد سعادت (وکیل دادگستری)
* 49. علی کاکاافشار (وکیل دادگستری)
* 50. اسماعیل مصباح اسکویی (وکیل دادگستری)
* 51. محمدباقر میرسراجی (وکیل دادگستری)
* 52. رضا آشوری (وکیل دادگستری)
* 53. محمد فرض پور عاکیانی (وکیل دادگستری)
* 54. جهانگیر مستوفی (وکیل دادگستری)
* 55. خانم بتول کیهانی (وکیل دادگستری)
* 56. خانم صدیقه حجت پناه (وکیل دادگستری)
* 57. مجتبی پویا (وکیل دادگستری)

http://ghalamnews.ir/news-21171.aspx

مردم تنها حلقه گمشده مردمسالاری

در طول این سالیان دیکتاتوریها با پراکنده کردن و مرعوب کردن ملت
موفق به بسط قدرت و توسعه حاکمیت مطلقه خود شده اند
اما اینک به برکت انتخابات دهم ملتی که به بی تفاوتی خو گرفته بود
در خیاباتها و روی پشت بامها خودنمایی میکند

کلید حل این ماجرا در صحنه بودن ملت تا آخرین لحظه است
البته اینک که رهبر این جنبش خواه نا خواه با مهندس موسوی
میباشد باید او نیز تا آخرین لحظه در کنار ملت به اعتراض خود ادامه دهد

از نظام این توقع میرود که با عقل و درایت مشکل را حل کند
در صورت حل مشکل نظام کارایی خود را اثبات کرده است
و در غیر این صورت مردم به سمت تغییر نظام خواهند رفت

کاندیداها به شورای نگهبان: ۶۴۶ تخلف

آقایان موسوی، کروبی و رضایی، «۶۴۶ مورد تخلف» در انتخابات دهم ریاست‌جمهوری ذکر کرده‌اند.

این مطلب را عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز، پنج‌شنبه، در تلویزیون ایران بیان کرد.

به گفته آقای کدخدایی یکی از کاندیداها ۳۹۰ مورد، کاندیدای دیگر ۱۶۰ مورد و نامزد سوم ۹۶ مورد تخلف انتخاباتی را ذکر کرده‌اند.

وی مشخص نکرد که هر یک از این آمارها مربوط به کدام کاندیدا است.

آقای کدخدایی بدون اشاره به نام کاندیدا، گفت که «یکی از نامزدها ۳۹۰ مورد تخلف ذکر کرده که ۵۱ مورد آن مسئله کمبود برگه رأی یا تأخیر در رساندن آن‌ها به محل‌های رأی‌گیری است.»

به گفته وی دیگر تخلفاتی که این کاندیدا ذکر کرده عبارت است از «ترغیب مردم به رأی دادن به نامزدی مشخص، ممانعت از حضور نمایندگان او در محل‌های رأی‌گیری و نزدن مهر بر روی کارت شناسایی رأی‌دهندگان.»

به گزارش تارنمای رسمی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی، روز سه‌شنبه یکی از ویژگی‌های انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری را «تعداد اندک تخلفات گزارش شده در آن» عنوان کرد و گفت «هیچ‌کس نمی‌تواند پیروزی مردم در انتخابات را از آنان بگیرد.»

سخنگوی شورای نگهبان ویژگی این انتخابات را «تعداد اندک تخلفات گزارش شده در آن» عنوان کرده‌است.

وی هم‌چنین روز سه‌شنبه گفت: «نامزدهای انتخابات تا سه روز پس از پایان رأی‌گیری فرصت داشتند شکایات خود را در خصوص انتخابات به شورای نگهبان تحویل دهند. تا روز گذشته سه نفر از نامزدها، شکایات خود را ارائه کرده‌اند.»
وی افزود: «طبق قانون، شورای نگهبان هفت تا ۱۰ روز فرصت دارد به این شکایت‌ها رسیدگی کند.»

نتایج رسمی، محمود احمدی‌نژاد را «پیروز قطعی» انتخابات دهم ریاست‌جمهوری ایران اعلام کرده‌اند. این نتایج از سوی سه نامزد دیگر این انتخابات مردود دانسته شده‌است.

هواداران میرحسین موسوی، از نامزدهای اصلاح‌طلب ریاست‌جمهوری، ‌طی روزهای اخیر در اعتراض به «تخلفات انتخاباتی» دست به تظاهرات گسترده‌ای زده‌اند.

مهدی کروبی نیز از مردم خواسته تا فردا، جمعه، به سوی نماز جمعه تهران راهپیمایی کنند. خبرگزاری‌های ایران اعلام کرده‌اند که آیت‌الله خامنه‌ای قرار است در حضور نیروهای بسیج، امامت نماز جمعه این هفته را بر عهده بگیرد.

«صلاحیت فردی احمدی‌نژاد بررسی شود»

مهدی کروبی، از نامزدهای دهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایران خوستار «بررسی صلاحیت فردی محمود احمدی‌نژاد» شد.

به گزارش سحام نیوز، پایگاه اطلاع‌رسانی حزب اعتماد ملی، مهدی کروبی این خواسته را با نگارش نامه‌ای شکایتی به هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای نگهبان اعلام کرده‌است.

این درخواست آقای کروبی از درخواست پیشین وی که ابطال آراء انتخابت بود فراتر رفته است.

شکایت‌نامه آقای کروبی در ۴ بند تنظیم شده و به ترتیب از صلاحیت فردی آقای احمدی‌نژاد شروع و به وضعیت شمارش آرا ختم می‌شود.

در بخشی از این نامه آمده‌است:
«در اصل ۱۱۵ قانون اساسی کیفیت ویژگی‌های رئیس جمهور مشخص شده‌است، ما درباره رجل مذهبی، سیاسی بودن نامبرده یا مدیر و مدبر بودن فعلاً وارد بحث نمی‌شویم، چرا که ممکن است موضوعی سلیقه‌ای و قابل احتجاج باشد. اما امانت‌داری و تقوا به عنوان دو شرط دیگر نامزد ریاست جمهوری قید شده‌است که در نقض این دو ویژگی نزد ایشان می‌توان موارد فراوانی را ذکر کرد.»

این نامه ادامه می‌دهد:
«شرط تقوا بدون صداقت و راستگویی تحقق نمی‌یابد. دروغ بیّن و آشکار ناقض وجود چنین شرطی است که در اینجا صرفاً به مواردی اشاره می‌کنم که همه ملت آن را شنیده‌اند، از جمله تکذیب صریح بیان رؤیت هاله نور از سوی آقای احمدی‌نژاد در مناظره با اینجانب که می‌توانید از آیت الله جوادی آملی صحت آن را استعلام کنید. بیان این که صد کشور خواستار الگوبرداری از ایران شده‌اند، ادعای این که آمریکایی‌ها می‌خواسته‌اند مرا بدزدند، دروغ صریح در مناظره با آقای رضایی مبنی بر این که تعریف اشتغال و بیکاری در دولت پیش تغییر کرده‌است و آخرین مورد آن نیز ادعای وی از عدم وصول شکایت از سوی نامزدهای انتخاباتی از روند انتخابات به شورای نگهبان است که این مورد را شورای نگهبان بهتر از هر مرجع دیگری از کذب بودن آن اطلاع دارد.»

این نامه در ادامه به مواردی اشاره می‌کند که به گفته آقای کروبی «تخلفات پیش از انتخابات، تخلفات روز انتخابات و شمارش غیر واقعی آراء» هستند.

با توافق می توان جلوی فاجعه را گرفت

یکی دیگر از برنامه‏های «روی خط زمانه» را در ارتباط با فضای پس از انتخابات در ایران و نگرانی‏های مرتبط با آن، تهیه کرده‏ام؛ بسیاری از تحلیل‏گران مسایل ایران در داخل و خارج از کشور، با بیم و امید به روند چگونگی پیش‏برد مبارزات اعتراضی در ایران می‏نگرند.
آیا این حرکت می‏تواند خود را از مضار و خطرات خشونت‏های کور و در نتیجه‏، افول جنبش مدنی رها کند؟

این بحث را با ماشاالله شمس‏الواعظین، تحلیل‏گر سیاسی در ایران و هم‏چنین دکتر محمد برقعه‏ای، استاد دانشگاه و جامعه‏شناس در امریکا، در میان گذاشته‏ام.


آقای شمس‏الواعظین، اخباری که از ایران می‏رسد، حاوی اوج و فرود تظاهرات خیابانی و گاهی بروز خشونت‏های نگران کننده است. از سوی دیگر هم تلاش‏هایی برای ‏‏آرام نگاه داشتن شرایط اجتماعی و مبارزات مدنی صورت می‏گیرد. شما این جو اجتماعی را چگونه می‏بینید؟ به نظر شما تقابل کدام نیروها با هم در جریان است؟

به نظر می‏رسد به دور یا مرحله‏ی جدیدی از رویارویی‏های خیابانی و تظاهرات‏ پیش می‏رویم. به گمان من، با توجه به این که راه حل سیاسی در افق دیده نمی‏شود، بدون تردید این وضعیت تداوم خواهد داشت.
بعضی از نیروها معتقدند که این مساله را می‏توانند از طریق راه‏حل‏های نظامی حل و فصل کنند. ولی جنبش مدنی و جنبش اصلاحی ایران نگران پیامدهای مخاطره‏ آمیز چنین فرضیه و سناریویی است. چرا که چنین سناریویی می‏تواند رویارویی‏های زیادی را در میان مردم، ایجاد کند.

حوادث اخیر، دو شکاف بسیار مهم را ایجاد کرده است. یکی، شکاف‏ عمده در ساختار سیاسی کشور،عمده میان شخصیت‏ها و سمبل‏های جمهوری اسلامی و دیگری شکاف بین دو نسل، یعنی نسل اول انقلاب و نسل دوم انقلاب است.



نسل دوم انقلاب نسبت به تقلب‏های وسیعی که صورت گرفته، معترض است. یا حداقل اعتقادش این است که چنین عملی انجام گرفته است. بنابراین، خواهان احترام به اراده‏ی ملی در انتخابات ۲۲ خرداد شده است.

ولی نکته‏ی مهم این است که نسل دوم انقلاب، رهبری این جنبش را دست نسل اول سپرده است، به مهندس میرحسین موسوی. این نکته، ابراز کننده‏ی التزام، تعهد و پایبندی به قوائد بازی در میان نسل دوم است و این نکته‏ی بسیار مهمی است.

یعنی شما امیدوار هستید که این نسل از این مساله عدول نکندتا که به رویارویی‏های خشن و بی‏سرانجام منتهی نشود؟

چرا، نگران هستم. اولا، این وضعیت به دلیل شباهت‏های زیاد به شرایط انقلاب سال ۵۷، هیچ‏گونه راه‏حل نظامی ندارد. خطای نسل اول انقلاب، دوباره نباید تکرار شود. این وضعیت راه حل نظامی ندارد، راه حل سیاسی دارد.
راه حل سیاسی هم به نظر می‏رسد، هم‏چنان در دست آیت‏الله خامنه‏ای، رهبر جمهوری اسلامی است. چرا که ایشان می‏تواند وارد عمل شود و مساله را به نقطه‏ی ماقبل برگزاری انتخابات برساند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، نشان‏دهنده‏ی آن است که ما دنبال راه‏حل سیاسی هستیم، در غیر این صورت مشکلات و بحران‏ها زیادتر خواهد شد.

چرا که این نسل، نسل مصممی است. این نسل، احساس توهین کرده است. هم از او خواسته شده در انتخابات شرکت کند و هم حالا نتیجه‏ی انتخابات را برخلاف اراده‏ی ملی، اعلام کرده‏اند. در نتیجه‏، این رویارویی‏ها ممکن است به صفوف و لایه‏های دیگر مردم منتقل شود.
نکته‏ی بعدی که اهمیت بسیار زیادی دارد، این است که رسانه‏های ملی ما، متاسفانه با فرضیه و تئوری دخالت‏های بیگانگان در مسایل داخلی ایران، دارد حرکت می‏کند. این مساله بسیار مخاطره‏آمیز است.

به نظر می‏رسد که این برخورد، تحریک کننده است. چون با الفاظ خاصی جوان‏‏های معترض را خطاب می‏کنند. آیا همین‏طور است؟

همین‏طور است! وقتی رادیو تلویزیون رسمی یک کشور اعلام می‏کند که این‏ها یک مشت اشرار هستند و آن‏ها را شرور، اوباش و… نام بدهد، مردمی که احساس توهین می‏کنند و تحقیر شده‏اند، وقتی با این الفاظ مواجه می‏شوند، معلوم است که عکس‏العمل‏شان چه خواهد بود.
به نظر می‏رسد که باید نداها و رهبران جمهوری، به صورت پدرانه، وارد عمل شوند و این موضوع را حل و فصل کنند. تلاش نکنند این شکاف را تعمیق بدهند. این شکاف، شکاف نسلی است، شکافی نیست که یک شخص یا یک مقام بتواند از طرق صدور فرامین آمرانه و مقتدرانه و توسل به نیروهای انتظامی حل و فصل‏اش کند.

می‏توان به صورت کاملا آگاهانه و هوشمندانه، با تکیه بر داده‏های علمی و داده‏های جامعه‏‏شناختی با این نسل گفت‏گو کرد. هنوز ما چهره‏های زیادی داریم که ثقل زیادی دارند و می‏توانند این نسل را به سمت راه‏حل‏های مدنی هدایت کنند. همان‏طور که این نسل تاکنون التزام و پای‏بندی خود را به قوائد مدنی نشان داده است.

آقای دکتر محمد برقعه‏ای، جامعه‏شناس و استاد دانشگاه در امریکا، این نگرانی را چگونه ارزیابی می‏کند؟

من این نگرانی را خیلی جدی نمی‏گیرم. برای این که طرف‏داران آقای موسوی و به طور کلی آن بخش، بسیار به این مساله آگاهی دارند و تمام سعی‏شان را می‏کنند که جلوی این قضیه را بگیرند. حتا خیابان‏ها را بعد از تظاهرات تمیز می‏کنند.
این طرف هم تا به حال سعی کرده این مسایل را بر گردن نیروهای اجنبی بیاندازد. می‏گوید: «معلوم نیست چه کسی این کارها را انجام می‏دهد». کشوری با دستگاه‏ امنیتی به این نیرومندی و توان‏مندی، می‏گوید نمی‏داند چه کسی این کارها را انجام می‏دهد.

بخش‏هایی از نیروهای امنیتی می‏خواهند با آشوب این کار را بکنند و در عین حال، این بار نمی‏خواهند گردن طرف مقابل بگذارند، بلکه می‏خواهند به دست‏‏های نامرئی، یعنی نیروی خارجی، نسبت بدهند که آن وقت دامنه‏اش محدود خواهد بود.

اما، همین تلاشی را که می‏گویید، از آغاز نبوده است. الان هم هنوز شاهد موضع‏گیری‏های علیه جوانان معترض و به نوعی تحریک کردن آنان با منتسب کردنشان به گروه‏های پست اجتماعی و… هستیم. گذشته از این که تلاش مشخصی هم هست (شما هم اشاره کردید) و نیروهایی خواهان به خشونت کشاندن ماجرا هستند.

همیشه در همه‏ی حرکت‏ها یک سری آدم‏های آتشین مزاج هستند که ممکن است بخواهند دست به کارهایی بزنند. نیروهایی هم هستند که به دلایل مختلف عامداً می‏خواهند این کار را بکنند، این افراد یا نیروی امنیتی‏اند یا عامل اپوزیسیون‏ها هستند.
فرض کنید، بخشی از افراطی‏های سلطنت‏ طلب یا مجاهدین هم بخواهند حرکت‏هایی بکنند. ولی این آتش، اگر زمین مساعدی نباشد، گسترده نمی‏شود. یعنی چهار نفر که این کار را بکنند، دیگران منع‏شان می‏کنند، یا خفه می‏کنند، یا جلوی حرکت را می‏گیرند.

آن‏چه که من می‏بینم، این است که بدنه‏ی جامعه و بخش معترض، به شدت مراقب است که این اتفاق نیفتد. بنابراین، هرجا کسی آتشی به پا کند، بلافاصله خاموش می‏شود.


فکر می‏کنید، جای رایزنی و کدخدامنشی در این مساله، هنوز باقی است؟

اگر کدخدا منشی نشود، خیلی وضع بدی پیش خواهد آمد. برای این که باید در نظر داشت آن سوی دیگر ماجرا، نیروهایی هستند که مملکت را در جنگ نجات دادند. استوانه‏های امنیت کشورند، از کشور پاسداری کرده‏اند. درست است که در درون‏شان مشتی آدم فاسد پیدا می‏شود، ولی هر جمعی تعدادی فاسد در خود دارد. این سو هم حق خود را می‏خواهد.
بنابراین، اگر کدخدا منشی پیش نیاید، این نیست که یک سیاه و سفید داریم، آن وقت یک آشفتگی وحشتناک به دنبال دارد. من واقعاً منتظرم که این مساله با نوعی کدخدا منشی حل شود.

متاسفانه، آقای خامنه‏ای فرصت خوبی را که قبل از انتخابات داشت که آقای رفسنجانی به او گفته بود، از دست داد. آن موقع می‏توانست جریان را به یک توافق برساند. ولی با لجاجت این کار را بد انجام داد. راه جل ما فقط نوعی توافق است. حذف یک طرف، فاجعه‏ خواهد بود.

http://zamaaneh.com/analysis/2009/06/post_1026.html

موساد: ایران به طرف انقلاب نمی‌رود

میر داگان رییس سازمان اطلاعات اسراییل روز سه‌شنبه این هفته به کمیته روابط خارجی و دفاع در پارلمان اسراییل (کنست) گفت که اوضاع ایران ظرف چند روز آرام خواهد شد.

به گفته رییس موساد انتخابات ریاست جمهوری واقعیت را در ایران تغییر نمی‌دهد. ما و سراسر جهان با "محمود احمدی‌نژاد" و حرفهای او آشنا هستیم. اگر "میرحسین موسوی" در انتخابات پیروز شود، مشکل ما بیشتر خواهد شد، زیرا باید به دنیا ثابت کنیم که او هم خطرناک است، درحالیکه جامعه بین‌المللی او را به عنوان چهره‌ای متعادل می‌شناسد. اما نباید فراموش کرد که در زمان نخست وزیری موسوی بود که برنامه هسته‌ای ایران شروع شد.

به نظر رییس موساد تقلبات انتخاباتی در ایران و دعوایی که به دنبال آن در گرفته، موضوعی داخلی است و به اهداف درازمدت جمهوری اسلامی، از جمله برنامه هسته‌ای آن ارتباطی ندارد.

رییس موساد به کمیته پارلمان اسراییل خبر داد که به اعتقاد او اگر برنامه هسته‌ای ایران با همین نواخت فعلی پیش برود، این کشور در سال 2014 اولین بمب اتمی خود را خواهد ساخت.

به عقیده رییس موساد تحریم‌های بین المللی علیه ایران مؤثر بوده اما به اندازه کافی قوی نبوده تا بتواند برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را متوقف کند. به عقیده او تدابیر تنبیهی علیه ایران باید شدت پیدا کند تا جمهوری اسلامی از جاه طلبی‌های خود دست بردارد.

در همین حال یک مامور بلندپایه‌ موساد به کمیته روابط خارجی پارلمان اسراییل گزارش داد که جمهوری اسلامی همچنان از گروه‌های افراطی مانند "حزب الله" لبنان و گروه فلسطینی "حماس" حمایت می‌کند. به عقیده او جمهوری اسلامی در لبنان "حزب الله" را کاملا تحت کنترل دارد، اما نفوذ آن در "حماس" در حال حاضر محدود است. اما به عقیده کارشناسان وابستگی "حماس" به جمهوری اسلامی روز به روز بیشتر می‌شود، زیرا این گروه بنیادگرا به کمک‌های مالی و تسلیحاتی ایران نیازمند است.

به نظر مامور بلندپایه‌ اسراییل، جمهوری اسلامی خواهان کسب برتری (یا هژمونی) در منطقه است، اما دولت‌های میانه ‌روی عرب مانند مصر و عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس از افزایش قدرت و نفوذ ایران نگران هستند.

"دویچه وله"، "ترند نیوز"، خبرگزاری «ریا نووستی» روسیه، 28 خردادماه

Wednesday, June 17, 2009

درخواست جدید صدور مجوز راهپیمایی در خیابان آزادی

درخواست جدید صدور مجوز راهپیمایی در خیابان آزادی
قلم - مجمع روحانیون مبارز در نامه‌ای به فرمانداری تهران برای روز شنبه مورخ 30 /3/ 88 به منظور برگزاری راهپیمایی از میدان انقلاب تا آزادی درخواست مجوز کرد.

به گزارش قلم نیوز، مجمع روحانیون مبارز در نامه‌ای به فرمانداری تهران برای روز شنبه مورخ 30/3/88 به منظور برگزاری راهپیمایی از میدان انقلاب تا آزادی درخواست مجوز کرد.

یک مقام مسوول در مجمع در این باره گفت: در این راهپیمایی که با حضور حجت الاسلام و المسلمین خاتمی و اعضای مجمع برگزار خواهد شد، میرحسین موسوی سخنرانی خواهد کرد.

وی اظهار کرد: در پی تقاضای مکرر مردم حق طلب برای صیانت از آراء خود در نامه‌ای به فرمانداری تهران صدور این مجوز درخواست شد.

این راهپیمایی درصورت اخذ مجوز از ساعت 16 تا 19 بعدازظهر صورت می‌گیرد. هدف از این راهپیمایی پی‌گیری مطالبات قانونی مردم و تداوم اعتراض مدنی آنان است.

http://ghalamnews.ir/news-21155.aspx

نامه سرگشاده مهندس میرحسین موسوی به شورای امنیت کشور درباره اقدامات غیرقانونی لباس شخصی ها

نامه سرگشاده مهندس میرحسین موسوی به شورای امنیت کشور درباره اقدامات غیرقانونی لباس شخصی ها
قلم - میرحسین موسوی درباره اقدامات غیرقانونی لباس شخصی ها به شورای امنیت کشور نامه نوشت.

به گزارش قلم نیوز ،متن این نامه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

شورای امنیت کشور

طی ایام اخیر به کرات مشاهده می شود که همردیف با قوای انتظامی افرادی بدون لباس فرم، بدون نشان مشخص و بدون جایگاه قانونی معین با سلاح های سرد (از قبیل شلنگ، چماق، زنجیز، میله آهنی و ....) و گاهی سلاح گرم در سطح شهر ظاهر می شوند، قبل از نیروی انتظامی به صفوف تظاهرکنندگان حمله می کنند و ضمن تحریک اجتماعات به تخریب اموال و وسایل نقلیه مردم می پردازند. به آن شورا متذکر می شوم این پدیده شوم که متصدیان برقراری امنیت و نظم در خلال صفوفشان از نیروهای لباس شخصی استفاده کنند تنها نشان می دهد که نیروی انتظامی از مغایرت اعمال خود با شان و وظیفه قانونی اش کاملا اطلاع دارد، به صورتی که حاضر نیست ننگ این اعمال به لباس متحدالشکل او نسبت پیدا کند. آزادی، نظم و امنیت از حقوق اولیه و توامان شهروندان است که طی مدت اخیر هر سه آنها از سوی نیروهای لباس شخصی مورد تجاوز قرار گرفته است.
ضمن محکوم کردن این رویه از کلیه مقامات ذیربط موکدا درخواست می شود جهت کمک به حفظ آرامش و امتناع از تحریک اجتماعات خودجوش و مسالمت آمیز مردم فورا از مداخلات این افراد جلوگیری به عمل آورند.

میرحسین موسوی

رونوشت: شورای عالی امنیت ملی

http://ghalamnews.ir/news-21154.aspx

محکومیت اقدامات وحشیانه و کشتار مردمی در آخرین بیانیه موسوی

محکومیت اقدامات وحشیانه و کشتار مردمی در آخرین بیانیه موسوی
میرحسین: عاملان تقلب و بلوا، کمترین شناختی نسبت به حقیقت اعتراضات مردم ندارند
قلم - میرحسین موسوی با محکوم کردن اقدامات وحشیانه و کشتار مردمی که صرفا خواستار احقاق حق خود هستند و محکوم کردن دستگیری های وسیع اخیر هشدار داد که گسترش این رویه تنها بر زشتی چهره مخالفان ملت و انگیزه مردم را برای توسعه اعتراضات می افزاید.

به گزارش قلم نیوز، متن کامل بیانیه مهندس میرحسین موسوی به این شرح است:

"بسم الله الرحمن الرحیم

لا یحب الله الجهر بالسوء من القول الا من ظلم و کان الله سمیعا علیما

مردم شریف ایران

تجمع عظیم و بی سابقه شما در روز 25 خرداد که در دفاع از حق و صیانت از رأی تان و دفاع از جمهوریت و اسلامیت نظام انجام گرفت، اصحاب دروغ را آن چنان به خشم آورد که تحمل نیاوردند و کوشیدند شیرینی این همایش پرشکوه را با برخورد سبعانه به کام دوستداران ایران تلخ کنند. اینجانب ضمن محکوم نمودن اقدامات وحشیانه و کشتار مردمی که صرفاً خواستار احقاق حق خود هستند ، لازم می دانم نکاتی را درباره این رخداد و تحولات مربوط به آن به آگاهی ملت برسانم:

1. همانگونه که مردم فهیم تهران در تجمع روز دوشنبه به روشنی نشان دادند ما در پی اعتراض آرام به روند ناسالم برگزاری انتخابات و تحقق هدف ابطال انتخابات و تجدید آن بر اساس راهکارهایی هستیم که عدم تکرار تقلب های فضاحت بار انتخاب پیشین را تضمین کند. لذا حساب ما از کسانی که با آشوب و تخریب اموال خصوصی و عمومی فضای جامعه را متشنج کنند و آن را به سوی هرج و مرج ببرند جداست. بلکه اطلاعاتی که به دست ما رسیده است نشان می دهد این اصحاب تقلب و دروغ هستند که برای تکمیل طرح خود به بانک ها و ادارات و اموال مردم حمله می کنند و آنها را تخریب می نمایند. بنابراین عموم مردم را به هوشیاری در برابر این نقشه فریبکارانه و تداوم اعتراض با حفظ آرامش دعوت می کنم. مردم می دانند چه کسانی خوابگاه دانشجویان را ویران کردند و دانشجویان پسر و دختر را کتک زدند یا در شمال میدان آزادی مردم را به شهادت رساندند. راهی که ملت برای رسیدن به پیروزی و احقاق حقوق نقض شده اش انتخاب کرده است، استفاده از روش های صلح آمیز و دوری از خشونت است.

2- دولت با همکاری سازمان صداوسیما کوشش می کند این موج سبز مردمی را وابسته به بیگانگان جلوه دهد. غافل ازآن که اقبال به رسانه های خارجی نه ناشی از توفیق این رسانه ها در جلب مخاطب و یا وابستگی این جریان مردمی به خارج بلکه حاصل بی تدبیری و فضای بسته رسانه ای موجود است. دولتی که رسیدن صدای مخالفانش را از طریق چند روزنامه و پایگاه خبری طاقت نمی آورد لاجرم به دست خود، نگاه جامعه را به رسانه های بیرون از مرزها معطوف می کند؛ موج سبز اعتراض های ما تنها منعکس کننده یک خواست مستقل و به حق داخلی است که به مداخله دیگران، خوش آمد نمی گوید.

3- دستگیری های گسترده ای که طی روزهای گذشته از فرزندان انقلاب انجام گرفته است، نشان دهنده این واقعیت است که عاملان تقلب و سپس بلوا کمترین شناختی نسبت به حقیقت اعتراضات مردم ندارند و با توهم اینکه سازماندهی تشکیلاتی عظیمی در ورای حرکت های مردم قرار دارد، خود را تسلی می دهند تا باور نکنند که طبیعت خودجوش واکنش های مردم خبر از ادامه دار بودن آن تا رسیدن به نتیجه می دهد. اینجانب دستگیری های وسیع اخیر را محکوم می کنم و هشدار می دهم که گسترش این رویه ها تنها بر زشتی چهره مخالفان ملت و انگیزه مردم را برای توسعه اعتراضات می افزاید.

4- اینجانب با ابراز همدردی عمیق با خانواده های شهیدان و مصدومان از ابتکار دلسوزانی که صمیمانه با خانواده های این عزیزان همدردی و همراهی کرده اند سپاسگزاری می کنم و این سنت حسنه را برآمده از عواطف پاک دینی و انسانی آنان می دانم.

http://ghalamnews.ir/news-21152.aspx

Tuesday, June 16, 2009

راه حل اين افتضاح

انتخاب دو رئيس جمهور
ميرحسين موسوي رئيس جمهور ملت و محمود احمدي نژد رئيس حكومت و محبوب رهبري

--------------------------------------------------------------------------
آیا آیت الله خامنه ای افسار مجتبی پسرش را خواهد کشید
آیا واقعا پشت این داستان اوست یک نوجوان که سودای رهبری دارد و میخواهد عدرت نمایی کند
آیا میرحسین تا آخر خواهد ایستاد
آیا مردم تا آخر می ایستند
--------------------------------------------------------------------------
احتمال بازی دادن کل ملت وجود دارد و اینکه همه برنامه فقط برگرداندن مشروعیت به نظام
و نهاد شورای نگهبان است
آینده حقیقت ماجرا را روشن میکند

دولت كودتا جنازه شهداي كوي را دفن كرد

اسامي كشته شدگان حادثه كوي دانشگاه تهران

1-مبينا احترامي
2-فاطمه براتي
3-كسري شرفي
4-كامبيز شعاعي
5-محسن ايماني

مهندس میرحسین موسوی برای بیان مواضع خود درباره انتخابات و وقایع پس از آن اعلام آمادگی کرد که در برنامه های مستقیم تلویزیونی حضور یابد.

قلم - مهندس میرحسین موسوی برای بیان مواضع خود درباره انتخابات و وقایع پس از آن اعلام آمادگی کرد که در برنامه های مستقیم تلویزیونی حضور یابد.

به گزارش خبرنگار قلم نیوز، ستاد میرحسین موسوی در اطلاعیه ای که ساعتی پیش در قلم منتشر شد، از آمادگی مهندس موسوی برای حضور در برنامه های زنده تلویزیونی خبر داد. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: "مهندس موسوی آمادگی خویش را برای حضور در برنامه‌های مستقیم تلویزیونی برای بیان مواضع خود در خصوص انتخابات و وقایع پس از آن اعلام داشته‌اند."

http://www.ghalamnews.ir/news-21142.aspx

ساعت 10 شب غریو الله اکبر

برای چندمین شب متوالی
مردم معترض به تقلب در انتخابات در ساعت 10 شب غریو الله اکبر سردادند
قلم - مردم معترض به تقلب در انتخابات برای چندمین شب متوالی در ساعت 10 شب غریو الله اکبر سردادند و از خدای بزرگ برای احقاق حقشان مدد طلبیدند.

به گزارش خبرنگاران قلم نیوز در سطح شهر تهران، ساعت 10 شب از هر محله ای در تهران صدای الله اکبر گفتن مردمی که به نحوه برگزاری انتخابات و تقلب آشکار در رایشان اعتراض دارند، به گوش می رسد.

مردم در یک همنوایی و حرکتی خودجوش در اعتراض به نادیده گرفته شدن رای وحقوق مدنی اشان، راس ساعت 10 هر شب با حضور در پشت بام ها و در محله های خود غریو "الله اکبر" سر می دهند و یاری حق تعالی را برای رسیدن به حقشان می طلبند.

روز گذشته نیز جمعیت میلیونی مردم تهران مسیر انقلاب تا آزادی را راهپیمایی کردند که با همراهی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و سیدمحمد خاتمی برگزار شد.
http://ghalamnews.ir/news-21148.aspx

تیراندازی از ساختمان بسیج

تیراندازی از ساختمان بسیج

در تصویری که کانال چهار شبکه تلویزیون بریتانیا از این حادثه پخش کرده، گروهی از تظاهرکنندگان هنگام عبور از برابر پایگاه بسیج متعلق به گردان 117 عاشورا مشاهده می شوند که به دادن شعار و پرتاب سنگ به سوی ساختمان مبادرت کرده اند.

در ادامه این تصویر، یکی از ماموران بسیج از بالای ساختمان به سوی تظاهرکنندگان تیراندازی می کند و تصاویری از افرادی دیده می شود که گلوله به آنان اصابت کرده و ساختمان این پایگاه نیز آتش گرفته است.

در همانحال، به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرتضی تمدن، استاندار تهران و رئیس شورای امنیت استان، گفته است که "برخی از حامیان افراطی میر حسین موسوی روز گذشته در پایان راهپیمایی بدون مجوز خود، با سلاح گرم و سرد به برخی مراکز دولتی، انتظامی و نظامی حمله کرده و باعث کشته شدن هفت نفر و زخمی شدن بیست و نه نفر و وارد شدن دهها میلیبون تومان خسارت به اموال عمومی شده اند."

آقای تمدن روز گذشته هشدار داده بود که از برگزاری راهپیمایی مخالفان نتیجه اعلام شده انتخابات جلوگیری می شود و افزوده بود که در صورت برگزاری این راهپیمایی، آقای موسوی مسئول هر نوع حادثه ای است که روی دهد.

پیش از این، گزارش های خبری از کشته شدن دست کم یک نفر و زخمی شدن تعداد دیگری حکایت داشت اما بامداد روز سه شنبه، شبکه تلویزیونی پرس تی وی، وابسته به جمهوری اسلامی، از کشته شدن هفت نفر در جریان "گردهمایی غیرقانونی" روز دوشنبه خبر داد.

در پی اعلام نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران در روز جمعه، تهران و برخی دیگر از شهرهای این کشور شاهد برگزاری تظاهرات و گردهمایی اعتراضی متعددی بوده که در مواردی، با حمله ماموران ضد شورش برای پراکنده کردن تظاهر کنندگان همراه شده است.

اگرچه در برخی گزارش ها از تلفاتی در جریان این تظاهرات و همچنین عملیات ماموران دولتی علیه مراکز دانشجویی خبر رسیده بود، اما این اخبار تا کنون مورد تایید رسمی قرار نگرفته بود.

همچنین، خبرگزاری ایلنا به نقل از حمید رضا کاتوزیان، عضو هیات اعزامی رئیس مجلس برای بازدید از مناطق آسیب دیده، در مورد کشته شدن هفت شهروند تهرانی گفته است که "نیروی انتظامی در این مساله دخالتی نداشته و این اقدام ناپسند توسط کانون های اراذل و اوباش انجام شده است که متاسفانه در لباس دفاع از اسلام و رهبری این کار را کرده اند."
BBCPersian.com

نشست خبری رییس کمیته صیانت از آرای میرحسین موسوی /2/

حرکت مردم برای اصلاح انحرافات است/کیفرخواستی را علیه دولت ودستگاه‌هایی که خشونت کردند تنظیم می کنیم
قلم - رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی بیان کرد: امام خمینی (ره) زمانی خطاب به شورای نگهبان فرمودند می‌ترسم از آن روزی که عده‌ای دور شما را بگیرند ولی جوانان و مردم ما علیه این شورا برای احقاق حقوق خود شعار دهند؛ این اخطار امام (ره) به شورای نگهبان بوده است و امیدوارم که این شورا به این مطلب توجه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار قلم نیوز، محتشمی پور همچنین گفت: نامزدهای انتخاباتی حق دارند در جلسات هیات‌های اجرایی انتخابات شرکت کنند ولی شورای نگهبان آن‌ها را از این حق قانونی محروم کرده است و ما نمی‌دانیم در این مدت چه تصمیماتی در هیات‌های اجرایی مطرح شده است و این یکی دیگر از تخلفات صورت گرفته در این انتخابات محسوب می‌شود.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی در ادامه به برخی تخلفات صورت گرفته از سوی رییس جمهور، هیات دولت و وزارت کشور در انتخابات اشاره کرد و افزود: طبق قانون هیچ یک از نامزدها نمی‌توانند از امکانات دولتی و بودجه عمومی کشور برای تبلیغات خود استفاده کنند اما رییس جمهور با هواپیمای دولتی و با استفاده از امکانات دولتی سفرهای تبلیغاتی خود را انجام داده است. همچنین تحت عنوان سود سهام عدالت بین افراد پول پخش کرده است و از طریق کمیته امداد اقداماتی صورت داده‌اند که در جهت خریدن رای مردم بوده است. استفاده از کارمندان و ماموران دولت در تبلیغات انتخاباتی نیز از دیگر مواردی است که قانون آن را منع کرده اما متاسفانه آقای احمدی نژاد از این مساله سوء استفاده کرده است.

محتشمی پور با اشاره به اینکه در قانون اساسی ذکر شده است که شرط صلاحیت یک فرد برای احراز پست ریاست جمهوری مواردی نظیر امانتداری و تقواست گفت: طبق گزارش دیوان محاسبات عمومی، یک میلیارد دلار از بودجه و درآمد این کشور در حساب‌های دولتی مفقود شده است و معلوم نیست، کجاست. این گزارش در مجلس قرائت شده و تاکنون پاسخی از سوی رییس جمهور دریافت نشده است. در کنار این‌ها دو هزار تخلف مالی در پرونده اقدامات آقای احمدی نژاد ثبت شده است و این امانتداری یک نامزد انتخاباتی را زیر سوال می‌برد.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی افزود: رییس جمهور در تبلیغات تلویزیونی خود دروغ‌های بسیار زیادی را مطرح کرد که این مساله عنوان تقوا را زیر سوال می‌برد و شرط احراز پست ریاست جمهوری را از او می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شورای نگهبان از ما می‌خواست که مصداق تخلفات را ذکر کنیم اظهار کرد: حرف ما به شورای نگهبان این بود که موضوع بر سر یک صندوق یا دو صندوق نیست که مصداقی برای آن‌ها تعیین شود. این که در کشوری اجازه حضور قانونی به نمایندگان نامزدها داده نشود، شائبه تقلب وسیعی را ایجاد می‌کند ضمن اینکه ما موارد زیادی از تخلفات را در دست داریم و اعلام کرده‌ایم.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی درباره برخی از مصداق‌های تخلفات صورت گرفته در انتخابات اخیر گفت: در حدود 70 حوزه انتخابیه، میزان رایی که در صندوق‌ها ریخته شده است نسبت به واجدین شرایط بسیار بیشتر است. مثلا در یک حوزه انتخابیه 140 درصد از واجدین شرایط رای داده بودند و این در حالی است که در تمام حوزه‌هایی که این اتفاق افتاده بود 80 یا 90 درصد رای آقای احمدی نژاد اعلام شده است یعنی بیش از 100 درصد در این حوزه‌ها به آقای احمدی نژاد رای داده‌اند.

وی با انتقاد از اتمام زودهنگام ساعات اخذ رای نسبت به ادوار گذشته از سوی وزارت کشور بیان کرد: چرا در ساعت 9 شب دستور توقف رای‌گیری به سراسر کشور صادر شده است؟ آیا خوف این نبوده است که هرچه بیشتر رای مردم گرفته شود، رای آقای مهندس موسوی بیشتر خواهد شد؟ با توجه به تخلفات وسیع صورت گرفته در این انتخابات، این انتخابات از بنیان باطل است و باید مجددا برگزار شود.

در ادامه این نشست خبری حجت‌الاسلام و المسلمین محتشمی‌پور به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره نظر شورای نگهبان راجع به پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت یاب اظهار کرد: مطابق صحبت‌هایی که انجام شد،‌ آقای کدخدایی اعلام کرد که این پیشنهاد را فردا در شورای عمومی شورای نگهبان مطرح خواهد کرد و نتیجه را اعلام می‌کند. اگر شورای نگهبان به توافق برسد و این طرح را قبول کند، طرح کمیته حقیقت یاب می‌تواند مبنای حل مشکلات باشد.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی در پاسخ به پرسش دیگری درباره بازداشت ابطحی، با ابراز تاسف نسبت به دستگیری‌های صورت گرفته طی روزهای اخیر اظهار کرد: باعث تاسف ماست که چهره‌های سیاسی و طرفداران آقای موسوی، کروبی و آقای رضایی به بهانه‌های واهی دستگیر شوند. این به معنای ایجاد رعب، وحشت و خفقان است و چنین ترفندهایی در حرکت مردم تاثیرگذار نخواهد بود.

از محتشمی‌پور سوال شد که اگر شورای نگهبان انتخابات ریاست جمهوری را تایید کرد،‌ چه کاری صورت خواهید داد؟

وی پاسخ داد: متاسفانه عملکرد برخی دستگاه‌ها با اصول قانونی، حقوقی و ارزشی انقلاب کاملا مغایرت دارد و روشی را که برخی از سردمداران اجرایی اتخاذ کرده‌اند به گونه‌ای است که به دنبال تحمیل یک فرد یا افرادی بر مردم هستند و حضرت امام (ره) مخالف این مساله بودند. مجمع روحانیون مبارز و بر خی از شخصیت‌ها، احزاب و گروه‌ها تصمیم دارند که در کنار مردم برای احقاق حقوق آن‌ها تا آخر بایستند. ما در این مسیر با هر گونه حرکت خشونت‌آمیز و قهرآمیز مخالفیم و این را ویژگی مخالفان خود می‌دانیم.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی با بیان اینکه فکر نمی‌کنم شورای نگهبان جرات اینکه در مقابل اراده مردم بایستد را داشته باشد، یادآور شد: امام خمینی (ره) زمانی خطاب به شورای نگهبان فرمودند می‌ترسم از آن روزی که عده‌ای دور شما را بگیرند ولی جوانان و مردم ما علیه این شورا برای احقاق حقوق خود شعار دهند. این اخطار امام (ره) به شورای نگهبان بوده است و امیدوارم که این شورا به این مطلب توجه داشته باشد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا انقلاب دیگری در ایران در حال شکل‌گیری است؟ گفت: این یک حرکت اصلاحی است و انقلاب اسلامی نیز کاملا بر اساس یک رویکرد اصلاحی صورت گرفته است. امروز حرکت مردم ایران برای اصلاح انحرافاتی است که به وجود آمده است.

محتشمی پور درباره اقدامات احتمالی برای آزادی دستگیر شدگان در روزهای اخیر اظهار کرد: ما مخالف دستگیری‌ها و بروز خشونت هستیم و خشونت‌ها را در طرف مقابل می‌بینیم. ما به دنبال آزادی دستگیر‌شدگان بوده، هستیم و خواهیم بود و تا آزادی آن‌ها پیگیری‌های لازم را انجام خواهیم داد.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی با اشاره به کشته شدن افرادی در روزهای اخیر اظهار کرد: ما یک کمیته حقوقی تشکیل داده‌ایم و بنا داریم کیفرخواستی را علیه دولت و دستگاه‌هایی که اقدام به بروز خشونت و تخلف کرده‌اند تنظیم کنیم و به صورت عمومی برای ملت اعلام خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر به ابطال انتخابات امیدوار هستید؟ گفت: مطابق قانون اگر انتخابات با چالش جدی روبه‌رو شود و تقلب‌ها به گونه‌ای باشد که در انتخابات خللی وارد کند، ابطال انتخابات عملا امکان‌پذیر است. اگر با تشکیل کمیته حقیقت یاب موافقت شود و این کمیته بتواند موارد مختلف را بررسی کند و به پیش ببرد قطعا به نتیجه ابطال انتخابات منجر خواهد شد.

وی در پاسخ به اینکه اگر با تشکیل کمیته حقیقت یاب موافقت نشد چه می‌شود؟ گفت: به نظر ما این تنها راهی است که می‌توان به حقیقت رسید. دو پیشنهاد مشخص از سوی دو تن از نامزدها مطرح شده است و بدین ترتیب از طرف اقای کروبی پیشنهاد ابطال و تجدید انتخابات مطرح شده و از سوی آقای موسوی نیز پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت یاب مطرح شده است که در نهایت به همان نتیجه خواهیم رسید اما این کمیته راهی عقلانی و منطقی است که برای همه قابل درک خواهد بود.

رییس کمیته صیانت از آرای میرحسین موسوی با بیان اینکه انتخابات اخیر را کاملا مخدوش می‌دانیم و نتیجه این انتخابات رایی نیست که مردم در صندوق‌ها ریخته باشند، از برخوردهای خشونت‌آمیز صورت گرفته طی روزهای اخیر به شدت انتقاد کرد و افزود: جمله معروفی هست که می‌گوید دیکتاتورها یک شبه دیکتاتور نمی‌شوند. یکی از راه‌هایی که انسان‌ها را به دیکتاتوری و استبداد می‌رساند قانون‌شکنی، قلب وقایع و مطرح کردن مطالب کذب است.

وی در پایان گفت: متاسفانه آقای رییس جمهور فکر می‌کند که با دستگیری‌های فله‌ای و خشونت بی‌مهابا می‌تواند به اهداف خود برسد در حالی که این طور نیست و قطعا با چالش و مشکل جدی با افکار عمومی مواجه خواهد شد. من نصیحت می‌کنم که این راه را ادامه ندهند و نسبت به ملایمت و همراهی مردم اقدام کنند تا بتوانند به حیات سیاسی خود ادامه دهند.

http://ghalamnews.ir/news-21147.aspx

نشست خبری رییس کمیته صیانت از آرای میرحسین موسوی /1/

محتشمی پور: تشکیل کمیته حقیقت یاب پیشنهاد شد/جریان طالبانی و خشونت گرا می‌خواهد صدای مردم را خفه کند
ادبی - رییس کمیته صیانت از آرای مهندس میر حسین موسوی از ارائه پیشنهاد تشکیل کمیته حقیقت یاب به شورای نگهبان برای بررسی موارد مشکوک انتخابات خبر داد.

به گزارش خبرنگار قلم نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر محتشمی پور عصر سه شنبه در یک نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی بیان کرد: کمیته حقیقت‌یاب عبارت است از هیاتی صاحب‌نظر و بی‌غرض برای بررسی تخلفات وسیعی که قبل از انتخابات و در حین انتخابات صورت گرفته است و تاثیر مستقیم در سرنوشت انتخابات و رای مردم داشته و موجب شده است که مسیر انتخابات بر خلاف رای مردم اعلام شود.

محتشمی پور درباره تاکید اعضای این هیات اظهار کرد: این هیات متشکل از سه نفر به عنوان نمایندگان مراجع تقلید، چهار نفر به عنوان نمایندگان نامزدها، یک نفر از وزارت کشور که به سود نامزدی موضع رسمی نگرفته باشد و یک نفر نیز با همین شرایط از طرف شورای نگهبان به همراه یک حقوقدان دانشگاهی و قاضی بی‌طرف با معرفی کانون وکلا، دادستان کل کشور، رییس قوه قضاییه و رییس بازرسی کل کشور است.

وی، بررسی دخالت‌های عوامل دولتی و نظامی به صورت سازمان یافته در انتخابات و میزان تاثیر آن، بررسی دخالت سازمان یافته وسیع، بررسی استفاده از امکانات دولتی و موقعیت شغلی و بررسی موضوع خریداری رای و پرداخت‌های منتهی به زمان انتخابات و میزان تاثیر این عوامل را از جمله موارد قابل بررسی در کمیته حقیقت یاب خواند و گفت: بررسی مواردی نظیر مقدار واقعی شرکت کنندگان، مهندسی آرا و تعیین سهمیه و درصد رای برای نامزدها توسط وزارت کشور، گروه سایه مدیریت انتخابات، علل مانع تراشی برای حضور نمایندگان نامزدها در هیات‌های اجرایی و هنگام پلمب صندوق‌ها و شمارش آرا در شعب اخذ رای و اماکن تجمیع آرا از جمله دیگر موارد مورد بررسی در کمیته حقیقت یاب پیشنهادی از سوی کمیته صیانت از آرا مهندس موسوی است.

محتشمی پور افزود: بررسی علل اعلام سریع نتایج قبل از پایان اخذ رای از طریق سیستم رایانه‌ای و بدون طی مراحل قانونی و بر خلاف نامه رسمی شورای نگهبان مبنی بر دستی بودن شمارش، بررسی علت اعلام و برگزاری مانور اقتدار توسط نیروی انتظامی و ... قبل از انتخابات بر خلاف ادوار قبل، بررسی اقداماتی که به خرید رای معروف شد، بررسی تبلیغات جانبدارانه‌ی صداوسیما به سود آقای احمدی نژاد مانند تریبون آزاد و ... برخلاف ادوار قبل، بررسی تاثیر افتراهای مجرمانه آقای احمدی نژاد در صداوسیما و مراکز تبلیغاتی نسبت به مقامات از جهت خدشه‌دار کردن رقیب و جلب آرا، بررسی مدیریت تعرفه ـ تعداد واقعی چاپ شده ـ علت عدم توزیع مناسب و کم آمدن تعرفه در تعدادی از استان‌های مهم و بررسی مدیریت زمان و علت عجله وزیر کشور برای پایان دادن به اخذ رای از جمله دیگر موارد مورد بررسی در کمیته حقیقت یاب است.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی در بخش دیگری از سخنان خود راهپیمایی میلیونی مردم تهران در روز گذشته را تبریک گفت و افزود: روز گذشته راهپیمایی میلیونی مردم تهران در حمایت از آقای مهندس میرحسین موسوی و همچنین برای احقاق حقوق خود و رای‌هایی که به صندوق ریخته‌اند و در اعتراض به حوادثی که در این انتخابات اتفاق افتاد را شاهد بودیم و مردم حرکت باشکوهی را با نظم و آرامش انجام دادند که یکی از زیباترین جلوه‌های حضور مردم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود.

محتشمی پور با بیان اینکه این حرکت میلیونی در تهران مشابه حرکت‌ها و تظاهراتی بود که در آستانه پیروزی انقلاب در تهران برای احقاق حقوق ملت ایران برگزار می‌شد، اظهار کرد: متاسفانه شیرینی این حرکت بزرگ مردم تهران با حادثه آفرینی تعدادی اندک از افرادی که در درون حرکت ملی مردم تهران آمده بودند، به آتش و خون کشیده شد. این عوامل نفوذی و به احتمال زیاد از جریان رقیب، این اقدام آرام مردم را برنمی‌تابید و با آتش زدن یک ماشین و ورود نیروهای مسلح از پایگاهی که در نزدیکی این حادثه بود، به طرف مردم شلیک شد و تعدادی از افراد کشته و مجروح شدند.

وی با تسلیت به خانواده‌های داغدار گفت: به این جریان طالبانی، خوارج و خشونت‌گرا که نمی‌توانند حرکت‌های زیبا و انقلابی مردم را ببینند و می‌خواهند با اقدامات خشونت‌بار خود صدای مردم را خفه کنند هشدار می‌دهم که راه شما بسیار غلط و اشتباه است و هیچ گاه نمی‌توانید به مقصد برسید. شما در دادگاه عدل الهی و دادگاه عمومی ملت ایران، محاکمه و محکوم خواهید شد. دولت کسانی هم که به عنوان سردمداران و حامیان آن‌ها هستند رو به پایان است و با این حرکت‌ها نمی‌توانند راه به جایی ببرند.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی در ادامه به برگزاری تجمع و جشن پیروزی حامیان احمدی نژاد در میدان ولی عصر اشاره کرد و افزود: یک روز قبل از راهپیمایی میلیونی مردم تهران که سراسر شور، عشق، شعف و آزادی بود، شاهد جشن نمایشی برای پیروزی رییس جمهور فعلی بودیم که این یک اقدام غیر قانونی بوده است چرا که آقای احمدی نژاد در صورتی می‌تواند به طور قانونی رییس جمهور باشد که دوران رسیدگی به شکایات گذشته باشد. طبق قانون، شورای نگهبان تا یک هفته باید شکایات را دریافت و پس از بررسی‌های لازم تا 10 روز اظهار نظر کند. علی‌رغم اینکه عملکرد شورای نگهبان نشان دهنده تمایل این شورا به وضع موجود است ولی به هر حال هنوز نتوانسته است اظهار نظر کند ولی آقای احمدی نژاد جشن پیروزی برای خود گرفته است و در این اجتماع نیز اقدامات خلافی انجام داده است.

محتشمی پور با اشاره به برخی برخوردها و صحبت‌های رییس جمهور در جشن پیروزی در میدان ولی عصر اظهار کرد: آقای احمدی نژاد در این اجتماع به مردم و شخصیت‌هایی توهین کرده، مردم شریفی را که مخالف او هستند به خار و خاشاک تشبیه و حاضران را برای سرکوب ملت تحریک کرده است. آیا شان رییس جمهور یک کشور که باید حافظ جان، مال و ناموس مردم و مجری قانون باشد این است که مردم را با خشونت مورد خطاب قرار دهد و عده‌ای را تحریک کند؟ آیا چنین فردی شایسته ریاست جمهوری یک کشور است؟

وی همچنین از برخوردهای شدید و حملات صورت گرفته به خوابگاه کوی دانشگاه تهران طی روزها و شب های اخیر ابراز تاسف کرد و گفت: پس از برگزاری جلسه به اصطلاح جشن آقای رییس جمهور عده‌ای به کوی دانشگاه تهران حمله کردند و دانشجویان و عزیزان ما را به خاک و خون کشیدند و آن‌ها را مورد آزار و ضرب و شتم قرار دادند. این حادثه در یکی دیگر از استان‌های کشور نیز اتفاق افتاده است و من از طرف خودم، آقای مهندس موسوی و مجمع روحانیون مبارز با دانشجویان و خانواده‌های آن‌ها ابراز همدردی می‌کنم.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی در ادامه سخنان خود انتخابات اخیر را استثنایی خواند و اظهار کرد: ما از ابتدا در این انتخابات موضوع صیانت از آرا را در دستور کار خود قرار دادیم ولی متاسفانه کارشکنی‌هایی صورت گرفت و عملا سیستم سازمان یافته ما را در سراسر کشور مختل کردند. قطع سیستم ارتباطی ما از طریق اختلال در اینترنت و SMS نشان دهنده عزم پشت پرده دولت برای تخلف در انتخابات است.

وی ادامه داد: طبق قانون باید نمایندگان نامزدها از یک ساعت پیش از شروع اخذ رای در سر صندوق‌ها حاضر باشند ولی متاسفانه اجازه ورود به نمایندگان ما ندادند. در رابطه با تعرفه‌ها هم شاهد بودیم که از ساعت 10 صبح در تعدادی از استان‌های کشور، مردم با فقدان تعرفه مواجه شدند.

رییس کمیته صیانت از آرای مهندس موسوی با اشاره به مشکلات پیش آمده در مرحله شمارش و تجمیع آرا افزود: در تمام این مراحل طبق قانون باید نماینده نامزدها حضور داشته باشد اما اجازه حضور به نمایندگان ما ندادند. از روز شنبه تاکنون نامه‌های مربوط به تخلفات با امضای مهندس موسوی برای شورای نگهبان فرستاده شده است. افکار عمومی بهترین دادگاه برای تخلفات است چرا که وقتی دستگاه قضایی وظیفه خود را انجام نمی‌دهد، این مردم هستند که حرف خود را به مقامات می‌رسانند.

وی با اشاره به دعوت روز گذشته شورای نگهبان از نمایندگان نامزدهای انتخاباتی برای شرکت در جلسه‌ای مشترک و طرح شکایات خود، اظهار کرد: امروز ساعت 9 صبح قرار ملاقاتی از سوی شورای نگهبان گذاشته شد که من از طرف آقای موسوی، آقای کرباسچی از طرف آقای کروبی و آقای دانش جعفری نیز به نمایندگی از آقای محسن رضایی در این جلسه حضور داشتند ولی متاسفانه فقط سخنگوی این شورا یعنی آقای کدخدایی و یکی از حقوقدانان شورای نگهبان در این جلسه حاضر شدند، در حالی که جا داشت شورای نگهبان مطالب مطروحه را از نزدیک می‌شنید، همان طور که روز گذشته هم باید پیام مردم را می‌شنیدند.

محتشمی پور گفت: از ساعت 9 صبح تا ساعت 12:30 جلسه داشتیم و کل مسائل و تخلفاتی که در سیر انتخابات انجام شده بود با استدلالی قوی بیان کردیم. اولین انتقادی که وجود داشت مربوط به تخلفات خود شورای نگهبان بود. ناظر انتخابات باید کاملا بی‌طرف باشد و تمام نامزدها باید مساوی باشند و شورای نگهبان نباید از هیچ یک از کاندیداها حمایت کند ولی علی‌رغم این وظیفه اخلاقی، قانونی و حقوقی، تعدادی از اعضای شورای نگهبان در سخنرانی‌های خود به طرفداری از آقای احمدی نژاد موضع گرفتند و حتی برخی از آن‌ها سفرهای تبلیغاتی برای وی انجام دادند. به عنوان مثال آقای الهام یکی از حقوقدانان شورای نگهبان است که در ایام انتخابات سفرهای تبلیغاتی برای آقای احمدی نژاد انجام
می‌داد. آیا چنین شورایی صلاحیت دارد که انتخابات برگزار کند؟

http://ghalamnews.ir/news-21146.aspx

ادامه دارد...

ملزومات برای تظاهرات کنندگان

برای تظاهرات کنندگان:

ملزومات:
۱) آب
۲) پانب، دستمال، گاز استریل (هر کدام آسان بود)
۳) محلول رقیق جوش شیرین
۴) روغن کانولا
۵) الکل ساده

پوشاک:
۱) حتی الامکان تا میشه پوشیده باشید که رو پوست چیزی نشیند.
۲) یک لباس اضافی توی نایلون بگذارید که اگر شدیدا لباستان آلوده شد عوض کنید.

از مواد آرایشی و زیبایی دوری کنید:
۱) از کرمهی چرب مثل وازلین و روغنی دوری کنید چون مواد شیمیایی را در خود نگاه میدارد.
۲) لنز هم باعث نگاه داشتن مواد میشود
۳) چیزهایی که آسان قابل گرفتن (چنگ زدن) هستند مانند گوشوار بلند، گردنبند، ..

محافظت در مقابل اسپری فلفل و گاز اشک آور: یکی از بهترین راهها برای محافظت در مقابل آثار پوستی پوشاندن اعضای بدن تا جایی که امکان دارد است. برای چشم عینک آفتابی موثر ولی ضعیف است، بهترین چیز که فکر میکنم قابل دسترسیست عینک شناست. اگر به شما چیزی پاشیدند سعی کنید که نفس حبس کنید و با کمی درنگ (وقتی از غلظت مواد کم شد) نفس بکشید. فین کنید، توف کنید چیزی قورت ندید. اگر بطری حاوی گاز اشک آور بسمتتان پرت شد بهترین راه دوریست. به آن دست نزنید چون فوق العاده داغ است.

درمان:
پوست:
ابتدا روغن کانولا و سپس الکل بزنید.
دهان و چشم:
محلول جوش شیرین بسیار رقیق.

موفق باشید.

----------------------------------

متن بالا را یکی از دوستانم ترجمه کرده و در فیس بوک به اشتراک گذاشته است

مطلب اصلی و کامل، به زبان انگلیسی در این آدرس موجود است

مهندس موسوی سه شنبه سخنرانی ندارد

مهندس موسوی سه شنبه سخنرانی ندارد
from صفحه نخست - قلم نیوز - ستاد مهندس میر حسین موسوی
مهندس میر حسین موسوی امروز سه شنبه برنامه ای برای سخنرانی و قصد حضور در هیچ اجتماعی را ندارد.

میرحسین موسوی برای حضور در برنامه مستقیم تلویزیونی اعلام آمادگی کرد

میرحسین موسوی برای حضور در برنامه مستقیم تلویزیونی اعلام آمادگی کرد
from صفحه نخست - قلم نیوز - ستاد مهندس میر حسین موسوی
مهندس میرحسین موسوی برای بیان مواضع خود درباره انتخابات و وقایع پس از آن اعلام آمادگی کرد که در برنامه های مستقیم تلویزیونی حضور یابد.

مردم در دام درگیریهای طراحی شده نیفتند

مردم در دام درگیریهای طراحی شده نیفتند/مسوولیت عواقب محدودیت های رسانه یی ستاد،به عهده دولت حاکم است
from صفحه نخست - قلم نیوز - ستاد مهندس میر حسین موسوی
ستاد میرحسین موسوی در اطلاعیه ای با تاکید بر اینکه موسوی در راهپیمایی خیابان ولیعصر حضور نخواهد داشت از همه مردم درخواست کرد که در دام درگیری های طراحی شده قرار نگیرند.

Monday, June 15, 2009

خس و خاشاک میلیونی

امروز با چشمانم خروش ملت را دیدم بسیار متین بدون هیچ شعاری
راهپیمایی برگزار شد و تنها خواسته ابطال انتخابات و ریاست جمهوری منتخب واقعی مردم بود

هرچه میگذرد شاید به اصل جریان هم بدبین میشوم
واقعا نظام نباید سر سوزن درایتی در برگزاری انتخابات داشته باشد
و به نتیجه آن احترام بگذارد

'حداقل یک نفر' کشته در راهپیمایی تهران

در اثر تیراندازی در جریان تجمع اعتراضی در مسیر بین میدان انقلاب و میدان آزادی تهران حداقل یک نفر کشته شده است.


این خبر پس از انتشار اخباری درباره شنیده شدن صدای تیراندازی های پراکنده در این تظاهرات گزارش شد.

خبر شنیده شدن صدای تیراندازی های پراکنده از سوی شبکه پرس تی وی هم گزارش شده که یک خبرنگار آن از فرار کردن مردم از صحنه تیراندازی خبر داد.

این خبرنگار برخی از حاضران در راه پیمایی را مسلح توصیف کرد و گفت آنها با شلیک به سوی مردم باعث برهم زدن فضا شدند.

اما در پی آن خبرگزاری فرانسه از کشته شدن یکی از معترضین خبر داده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس این حادثه را ناشی از تیراندازی از یک مقر بسیج در نزدیکی مسیر حرکت تظاهرکنندگان دانسته و نوشته حداقل یک نفر در اثر این تیراندازی کشته شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس همچنین تصاویر سه نفر از زخمی شدگان در جریان تظاهرات را منتشر کرده است؛ در یکی از این تصاویر، یک تظاهر کننده به تصویر کشیده شده که به گفته این خبرگزاری در اثر شلیک گلوله از سوی شبه نظامیان و بر اساس تصویر از ناحیه زانو مورد اصابت گلوله قرار گرفته است.


هویت فردی که مورد اصابت گلوله قرار گرفته مشخص نیست
تصویری دیگر فردی زخمی را نشان می دهد که به گفته همین خبرگزاری در اثر اصابت گلوله در جریان راهپیمایی "دچار جراحاتی جدی شده" و پشت یک وانت قرار داده شده است.

برخی منابع مستقل هم شلیک تیر از یکی از کوچه های فرعی منتهی به مسیر راهپیمایی معترضان به نتیجه انتخابات را تایید کرده اند که به گفته این منابع، در پی شلیک گلوله، تظاهر کنندگان خود را به ساختمانی که گلوله از آن شلیک شد رساندند و این ساختمان را مورد حمله قرار دادند.

هر چند قرار بود راهپیمایی معترضان به نتیجه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تنها به مسیر بین میادین انقلاب و آزادی تهران محدود شود، اما اخباری مبنی بر گسترش مسیر به خیابان های اطراف، در اثر افزایش شمار تظاهر کنندگان نیز شنیده شده است.

منابع خبری شمار شرکت کنندگان در این راهپیمایی که با حضور میرحسین موسوی، مهدی کروبی، غلامحسین کرباسچی و محمدرضا خاتمی همراه بود را چند صد هزار نفر برآورد کرده اند.

ادامه ناآرامی در شهرهای دیگر
بر اساس تازه ترین اخبار در شهر اصفهان حملات نیروهای پلیس به معترضان به زخمی شدن چند نفر از مردم انجامید.

به گفته شاهدان عینی برخی از تظاهرکنندگان مورد ضرب و شتم پلیس قرار گرفتند و برخی در اثر اصابت تیر اسلحه ساچمه ای زخمی شدند.

در شهر رشت از ساعت چهار بعد از ظهر به وقت محلی کسانی که از میرحسین موسوی و مهدی کروبی خواستار بازپس گیری آرا خود بودند مقابل استانداری رشت تجمع کردند.

گزارش هایی مبنی بر ضرب و شتم این افراد به دست نیروهای یگان ویژه و لباس شخصی ها منتشر شده است.

در شهر کرمان هم ناآرامی ها ادامه داشت و نیروهای پلیس در این شهر هم با باتوم به طرفداران آقای کروبی و موسوی حمله کردند.


BBC Persian

تا مشخص شدن تکلیف انتخابات هر شب 10/30 تا 12 بانگ الله اکبر

الله اکبر
الله اکبر
الله اکبر
الله اکبر
الله اکبر

خبر فوری

خبر فوری

حضور میرحسین و کروبی در مسیر راهپیمایی ساعت 16 امروز از میدان انقلاب تا آزادی
به گزارش خبرنگار قلم نیوز، به گزارش قلم نیوز، با توجه به آنکه مجوز راهپیمایی امروز صادر نشده است، ضمن اعلام تعویق این راهپیمایی، چون فرصت برای اطلاع رسانی به مردم نیست، مهندس میرحسین موسوی و حجت الاسلام و المسلمین کروبی در مسیر راهپیمایی حاضر خواهند شد و مردم را به حفظ آرامش دعوت خواهند کرد.

Sunday, June 14, 2009

Iranian Candidate Exhorts Protesters

TEHRAN, June 14 -- A defiant Mir Hossein Mousavi, leading an opposition movement against President Mahmoud Ahmadinejad, called on his supporters Sunday to continue protesting the outcome of the election in which the incumbent was proclaimed the landslide winner.
WashingtonPost

حمله‌ی نیروهای امنیتی به کوی دانشگاه تهران

حمله‌ی نیروهای امنیتی به کوی دانشگاه تهران
from DW-WORLD´s Persian Homepage
گزارش‌ها از تهران حاکی از آن است که در پی حمله‌ی شبانه‌ی نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع دانشجویان در خوابگاه دانشگاه تهران در خیابان امیرآباد شمالی، شماری از دانشجویان به شدت زخمی شده‌اند.